Zopas onthulde St. Vincent de details van haar nieuwste album Daddy's Home. Dit album, geproduceerd door Jack Antonoff (Taylor Swift, Lorde, Lana del Rey, ...), is het zesde studioalbum van de Amerikaanse artieste en verschijnt op 14 mei 2021. Naast een digitale versie wordt Daddy's Home ook uitgebracht op CD, (deluxe)vinyl, cassette en picture disc.

St. Vincent bouwde de spanning naar haar eerste single Pay Your Way in Pain op d.m.v. een teaser die ze eerder deze week op haar sociale mediakanalen deelde. De video voor de single werd geregisseerd door Bill Benz (The Nowhere Inn) en onthult de wereld van alter ego Candy Darling in Daddy's Home.

Luister hier naar Pay Your Way in Pain

De inspiratie van Daddy's Home haalde St. Vincent uit de platenkast van haar vader die na een gevangenschap van 9 jaar vrijgelaten werd in 2019. Deze vinylplaten, die ze sinds haar jeugd beluisterde, namen haar in gedachten mee naar het sepiakleurige New York tijdens de jaren '70. De nummers die ze schreef tijdens zijn gevangenschap resulteren uiteindelijk in het nieuwe album Daddy's Home.

Daddy's Home verschijnt digitaal en fysiek (CD, (Deluxe)vinyl, cassette en picture disc) op 14 mei 2021. Pre-order hier.

Tracklist
1. Pay your Way in Pain
2. Down and Out Downtown
3. Daddy's Home
4. Live in the Dream
5. The Melting of the Sun
6. The Laughing Man
7. Down
8. Somebody Like Me
9. My Baby Wants a Baby
10. ...At the Holiday Party
11. Candy Darling

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over