Someone is de monniker van de Nederlands/Britse muzikant, producer en visuele kunstenaar Tessa Rose Jackson. Vandaag brengt zij Shapeshifter uit, haar prachtige debuutalbum vol intieme, akoestische, cineastische en zijdezachte songs. releases her beautifully suave, cinematic, and velvet-lined debut album Shapeshifter today via Tiny Tiger Records. Het is te vinden op alle streaming dienst en te koop op Someone’s website.

Ondanks dat het album niet specifiek over de lockdown gaat zorgde het moment van schrijven er wel voor dat Shapeshifter de soms surrealistische en dromerige sfeer van isolatie weet te vangen. Duidelijker nog bezingt het het wonder van de menselijke geest en de levenskracht die nodig is om zulke uitdagingen te overkomen. ‘Shapeshifter’s’sound raakt aan de future-psych die in eerdere releases te horen was, maar met een intieme, akoestische sfeer die beïnvloed is door de liedjes van Joni Mitchell. Over de vorige releases schreef de NRC: “In de richting van Tame Impala gaan haar bedwelmende soundscapes vol psychedelisch cirkelende zweefklanken, deinende echo’s en haar eigen stem die als een astronaut de ruimte lijkt af te tasten.

Shapeshifter is al warm ontvangen. Zo werd de eerste twee singles in België op de playlist gezet bij Radio 1 en Radio 2 en waren en positieve reviews in oa. Cultuurpakt, Frontview Magazine, Musizine en daMusic. Ook in het buitenland heeft het album al interesse gewekt op plekken als BBC 6 Music’s Lauren Laverne (Recommends) en won de videoclip voor de eerste single ‘Strange World’, geregisseerd door Someone en regisseur David Spearing ‘Best Music Video’ op de LA Film Awards. Samen regisseerde zij ook de nieuwe videoclip voor de huidige single ‘I’m Not Leaving’

Someone gaat dit najaar op tour door Europa en doet daarbij ook België aan.

LIVE

  • 12/11, Botanique, Brussel

Tickets & alle andere shows via Someone’s Website

Tessa Rose Jackson bracht onder de naam Someone eerder al de LP Orbit II (2020, PIAS) uit, welke haar vorige EP’s (Chain Reaction uit 2018 en Orbit uit 2019) combineerde met vier nieuwe songs. Orbit II is voorzien van tot de verbeelding sprekende artwork die geïnspireerd werd door geometrische 70’s science-fiction. De artwork werd door Someone ontworpen om door een Augmented Reality App te bekijken. Verder bracht Someone ook de Airspace EP (2019) uit, een verzameling van Air covers heruitgevonden op akoestische instrumenten.

Shapeshifter is haar debuutalbum en is geschreven, opgenomen en geproduceerd door Someone in haar studio in Amsterdam. Het is vandaag uitgekomen via Tiny Tiger Records (Warner/ADA) op CD, Vinyl en digitaal.

WATCH ‘I’M NOT LEAVING’ VIDEO

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over