Releasetour van eerste solo-album in 35 jaar van de zanger helaas gehalveerd

Vandaag is, na eerdere releases van drie singles, het eerste solo-album van Rowwen-Hèze frontman Jack Poels uitgekomen op Snowstar Records; ‘Blauwe Vear’ is een openhartig album vol ingetogen americana muziek met kleine woorden over grote emoties. Geen polka of tex-mex, maar melancholie en weemoed; akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal. Het album ligt per vandaag overal in de winkels, en is ook online overal beschikbaar. Het is Jack Poels' allereerste solo-album. Bestel het album in de webshop van Snowstar Records.

De tour met in eerste instantie twintig shows, waarbij Jack live wordt bijgestaan door Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans, werd aangevuld met reeds vier extra concerten, wegens snelle uitverkoop. Maar wegens de nieuwe maatregelen is nu toch de helft van de data helaas noodgedwongen gecanceld. Voor de shows die wel door gaan is de begeleiding klein gehouden waardoor de poëtische teksten nog meer opgloeien en licht werpen op de soms duistere wegen van het leven. Het wordt een tour vol Nederlands/ Limburgstalige ballades, die wijsheid ademen, kleurvelden schilderen en getuigen van oprechtheid. De muziek van het solo-album wordt aangevuld met enkele andere favorieten van Jack, Jan en BJ.

Jack Poels over het album: “27 is mijn geluksgetal. Ik ben jarig op 27 juni, mijn stamkroeg heeft huisnummer 27 en vandaag, 27 maart, komt de ’Blauwe Vear’ uit. Het heeft zo moeten zijn. Zoals veel rondom dit album zo heeft moeten zijn. Het vinden van de veer, de mensen die op mijn pad kwamen… En nu is ‘ie er dan echt. Ik ben blij dat het zover is.”

Bij de eerste singles die van het album verschenen, maakten zowel Louk Voncken, als Rob Hodselmans (bekend van de documentaire 'Nao 't Zuuje' met Lex Uiting) videoclips die goed zijn ontvangen.

De tour:
01 mei - Metropool, Enschede* 02 juni - AINSI, Maastricht (uitverkocht)
02 mei - Paradiso, Amsterdam* 03 juni - AINSI, Maastricht (uitverkocht)
03 mei - Xinix, Nieuwendijk* 04 juni - Effenaar, Eindhoven
06 mei - TivoliVredenburg, Utrecht* 09 juni - Het Paard van Troje, Den Haag
07 mei - Mezz, Breda* 10 juni - De Toonzaal, Den Bosch
10 mei - De Weijer, Boxmeer* 11 juni - De Maaspoort, Venlo (uitverkocht)
14 mei - De Bosuil, Weert (uitverkocht)* 17 juni - De Groene Engel, Oss
19 mei - Lutherse Kerk, Groningen* 02 juli - De Maaspoort, Venlo
26 mei - Gebouw T, Bergen op Zoom* 09 juli - Luxor Live, Arnhem
27 mei - De Pul, Uden* 15 juli - Het Beukenhof Amphitheater, America (uitverkocht)
28 mei - Nieuwe Nor, Heerlen (uitverkocht)* 16 juli - Het Beukenhof Amphitheater, America (uitverkocht)
*Geannuleerd

'Blauwe Vear' is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp. Daarnaast ligt het album in de winkels en is het online te bestellen via o.a. de webshop van Snowstar Records.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over