David Calvitto laat publiek geloven wat illusie blijkt te zijn in theatervoorstelling

Het is erop of eronder voor de tweede helft kandidaten in de Final Auditions. Dertien begeerde tickets voor de bootcamp in het zwoele Sevilla zijn er nog te verdienen. Alle dansers gaan tot het uiterste om met hun tweede solo nog beter, nog verrassender en compleet anders dan bij de eerste auditie uit de hoek te komen.

De spanning is te snijden in het indrukwekkende minderbroedersklooster Paterspand in Turnhout. De kandidaten kunnen vanop de binnenkoer van het klooster meekijken naar de solo’s van de anderen, maar eens voor het jury-altaar staat de danser er helemaal alleen voor in een rechtstreekse confrontatie met Dan, Euvgenia, Ish en Jan. Net als vorige week krijgt de kijker weer een unieke blik achter de schermen van het jury-overleg.

Ook de kandidaten die vandaag aantreden met hun Final Auditions hebben eerst de kans gekregen om dansworkshops te volgen bij de choreografen van So You Think You Can Dance. Ook zij werden dus gespot door de jury die de hele dag langsheen de verschillende workshops passeerde om te ontdekken wie het veelzijdige danstalent en de ontembare passie voor dans in zich heeft.

Misschien is één van die veelzijdige danstalenten wel Margaux Quirin uit Keerbergen. De Belgische recordhoudster polsstokspringen bij de junioren stort zich voluit op dit dansavontuur, maar door het EK polsstokspringen in het Italiaanse Rieti kon ze niet aanwezig zijn op de Final Auditions. Gelukkig mocht ze van de jury uitzonderlijk haar voorbereide auditie op de workshopdag al opvoeren. In Italië behaalde Margaux een teleurstellende negentiende plaats, maar misschien heeft de jury wel beter nieuws voor haar?

De dansende hiphopdokter Sophie Boers uit Amsterdam transformeert voor haar Final Audition in een salsadokter. Ze wil namelijk uitpakken met een heel andere auditie dan de eerste keer en daarvoor heeft ze een danspartner opgetrommeld die het plaatje af moet maken. De drie leden van de hiphopcrew DCJ uit Den Haag Richard Ermoso, Erwin Vicente en Orfeo ‘t Zand waren dolgelukkig toen ze alle drie een ticket bemachtigden voor de Final Auditions. Ze zijn ervan overtuigd dat hun hechte band hun individuele prestaties ten goede komt, maar de vraag is of die band hen ook alle drie tot in Sevilla brengt.

Ex-voetballer Ricardo Oliveira Ferreira uit Izegem, die bij zijn eerste auditie toonde dat hij heel wat potentieel heeft, maar ook nog veel techniek mist, is op de workshopdag uitgebreid ten rade gegaan bij de choreografen. Met zijn Final Audition wil hij die verzamelde kennis nu inzetten en een groot risico nemen door uit te pakken met een mix van dansstijlen uit alle workshops.

De achttienjarige Sarah Hadadia uit Maaseik en Morena Husson uit Maasmechelen leerden elkaar al kennen bij de amateurdansproductie 'Shakespeare in Love' van Let’s Go Urban. Vanuit deze achtergrond besluiten ze om te freestylen. De danservaring die ze beiden opdeden, kunnen ze in ieder geval goed gebruiken want de concurrentie is groot: ook terugkerende kandidate Anneke Ghysens, de passionele Cris Van Tol, lerares Cleo Vanlommel en kersverse papa Remses Rafaela moeten hun kans immers nog wagen…

Op het einde van deze aflevering weten we welke 26 topdansers verder gaan naar de volgende stap in de wedstrijd: de buitenlandse bootcamp in het warme en zwoele Sevilla in Spanje. In en rond de hoofdstad van Andalusië zullen de overgebleven dansers een intense week beleven waar ze één van de moeilijkste, oudste en meest mysterieuze dansen van het Europese vasteland aanleren in een zwoele duo-choreografie van de wereldberoemde Spaans-Argentijnse topchoreograaf Carlos Vilan: de flamenco.

So You Think You Can Dance. Aflevering 5 op zondag 29 september 2013 om 19.55 uur op vtm.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: