Hilde Van Mieghem leek de kerstman wel over de vloer te hebben gekregen toen Caviar‐producent Bert Hamelinck haar inlichtte over de Nederlandse remake van van de pittige romantische komedie Smoorverliefd, de film die Vlaanderen op dit moment volop naar de zalen trekt.
 
In navolging van Loft van Erik Van Looy valt nu ook cineaste Hilde Van Mieghem de eer te beurt Vlaanderens grenzen te verleggen.
 
Een Nederlandse distributeur en televisiezender waren vrolijk van hun sokken geblazen door de verfrissende prent, en besloten prompt een belangrijk deel van de financiering vast te leggen. Producent Bert Hamelinck van Caviar bekijkt nu samen met Hilde en co‐producenten Sjef Scholte en Danielle Raaphorst hoe ze de Nederlandse productie het best van de grond zullen krijgen.
 
Welke cineast(e) zich aan de uitdagende klus zal wagen, of welke Nederlandse actrices in de huid zullen kruipen van de vier vrouwen en hun gepeperde liefdeslevens is nog niet bekend. Bovendien sloeg de Smoorverliefd‐vonk ook over naar Los Angeles, waar Caviar een dochterbedrijf heeft en enkele agents reeds contact opnamen betreffende de remake‐rechten.
 
In de romantische komedie Smoorverliefd banen tienerdochter Eva, haar moeder Judith, tante Barbara en grote zus Michelle, vier sterke vrouwen onder één dak, zich een weg door de chaos van de liefde. De film wordt stevig gekruid met veel besproken liefdesscènes die overtuigend vertolkt worden door de fine fleur uit Vlaanderen: Veerle Dobbelaere, Wine Dierickx, Marie Vinck, Aline Van Hulle, Kevin Janssens, Koen De Graeve, Koen De Bouw, Jan Decleir en Huub Stapel.
 
Smoorverliefd werd geproduceerd door Caviar Films, het productiehuis achter onder meer Bo, Het varken van Madonna en De Smaak van De Keyser en kwam tot stand met de steun van o.a. het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), en verschillende tax shelter partners.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: