Win for life Suikerrock 2014 kondigt zich groots aan. Indrukwekkende en legendarische topacts in uiteenlopende muziekstijlen, dat is wat het Tiense stadsfestival al 28 jaar tot één van de grootste van het land maakt! Geliefd door duizenden gewone bezoekers, maar ook door honderden vips die reeds van de unieke VIP opvang mochten proeven!

Indrukwekken programma!

Simple Minds keren op vrijdag 1 augustus triomfantelijk terug naar Suikerrock! De Schotse band rond Jim Kerr en Charlie Burchill zal na het uitverkochte TW Classic concert van deze zomer,  de Belgische fans nog slechts éénmaal verwennen in 2014!Aan het programma voor Win for Life Suikerrock 2014 wordt op dit moment de laatste hand gelegd. In de komende dagen zullen er nog meerdere aankondigingen volgen, maar de zes aangekondigde acts zijn reeds van een indrukwekkend niveau!

Goose, het über populaire Kortijkse elektro-rock collectief, speelt op zaterdag 2 augustus exclusief op Win for Life Suikerrock. Met een resem festival anthems zoals 'Synrise', 'Words' en 'Bring it on', een live reputatie als een orkaan en een lichtshow waar moeder natuur jaloers op is, wordt dit zonder twijfel een zinderende en memorabele show!

The Jacksons, de meest beroemde en iconische muzikale familie, zorgt op zondag 3 augustus voor het slotakkoord van de 28ste editie van Win for Life Suikerrock!
Aanbeden door miljoenen fans over de hele wereld: The Jacksons zijn de meest beroemde muzikale familie, en hebben voor altijd het landschap van de populaire muziek veranderd. De broers Jackie, Jermaine, Marlon en Tito Jackson vormden samen met hun betreurde broer Michael sinds 1969 'The Jackson 5', later 'The Jacksons', één van de meest populaire muzikale acts van de jaren zeventig en tachtig. Met hun unieke soulvolle pop-funk, hun talrijke hits en hun onberispelijke live-optredens zorgden ze voor een revolutie in de popmuziek en popcultuur. Wereldhits als ‘ABC’, ‘I Want You Back’, ‘Blame It On The Boogie’ en ‘I’ll Be There’ maakten van de broers supersterren. Met 9 nummer 1-hits en 14 top 10-hits drukte de band zijn stempel op de hitlijsten.

The Jacksons zullen vooraf gegaan worden door o.a.:

Umberto Tozzi is zowel in Italië als in de rest van de wereld een absolute superster. Hits als 'Gloria', 'Ti Amo', 'Tu' en 'Gente di Mare' zijn onvergetelijke klassiekers, waarmee hij wereldwijd meer dan 32 miljoen platen verkocht. Met 'Ti Amo' stond hij een onvoorstelbare zeven maanden op nummer 1 in de Italiaanse hitparade en met 'Gloria' scoorde Tozzi een echte wereldhit. 'Gente di Mare', het nummer waarmee Umberto Tozzi en Raf deelnamen aan het Eurovisiesongfestival in Brussel in 1987, behaalde slechts een derde plaats maar groeide daarna wel uit tot een evergreen.

Urbanus, Vlaams komiek, cabaretier, zanger, gitarist, stripauteur en acteur. Razend populair geworden met zijn legendarische theatershows -waarbij hij de controverse nooit schuwde-, de beroemde tv-sketches, de kaskrakers 'Hector' en 'Koko Flanel', de stripreeks en uiteraard onverslijtbare klassiekers als 'Bakske vol met stro', 'Quand les zosiaux chantent dans le bois', 'Hittentit', 'Kodazuur', 'Madammen met een bontjas' enz. In zijn 40 jarige carriere liet Urbanus zowel in Vlaanderen als in Nederland zalen steevast vollopen, eind 2011 zelfs vier maal het Antwerpse Sportpaleis!

Slongs Dievanongs, Antwerpse rapster met Griekse roots, maakt deel uit van de bekende rapgroep Halve Neuro. Vorig jaar verscheen de single 'Lacht Nor Mij'. Het werd een mega hit en werd gedraaid op zowat alle radiozenders. De videoclip van 'Lacht Nor Mij' werd al meer dan 700.000 keer bekeken op Youtube, en door dit nummer bracht Slongs de hele zomer door op het Eén-programma 'Vlaanderen Muziekland'. Op de koop toe won ze de 'Radio 2 Zomerhit' voor 'Beste ambiance'. 'Lacht Nor Mij' stond maar liefst 16 weken op nummer 1 in de Vlaamse Top 10!!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Win for Life Suikerrock 2014!
Datum: 
1, 2 & 3 augstus 2014
Locatie: 
Grote Markt, Tienen

Reservatie:

Meer over