De Olympische Spelen mogen dan on hold staan, National Geographic is de ultieme kampioen van deze zomer met Sharkfest. Gericht op de topatleten van de oceaan zenden National Geographic en National Geographic Wild samen vier weken spannende haaienprogramma's uit.

De achtste editie van dit jaarlijkse evenement begint op 4 juli op National Geographic met programma's als 'Sharks of Lost Island', 'Shocking Sharks', 'Cannibal Sharks', 'Man vs. Shark' en 'Shark Attack Experiment'. Gevolgd door nog eens vier weken Sharkfest op National Geographic Wild.

Op 4 juli ontdek je op National Geographic de volgende haaienprogrammatie:

Sharks of Lost Island (14.00 uur)

National Geographic Explorer-in-Residence Enric Sala trekt er met zijn team op uit naar de Pitcairn-eilanden in de Stille Oceaan met de hoop dit gebied om te toveren tot een beschermd maritiem reservaat. Elk eiland vertelt een uniek verhaal. In deze expeditie legt Enric Sala vast hoe gezonde riffen eruit horen te zien en verkent hij wat wel eens een van de meest onaangeraakte oceaangebieden ter wereld zou kunnen zijn. Een extreme expeditie, met een hoge inzet.

Blitzkrieg Sharks (15.00 uur)

Blitzkrieg Sharks onderzoekt buitengewoon roofzuchtig gedrag van haaien dat ons anders doet denken over waar en wat haaien precies eten. We ontdekken waarom en hoe haaien de uiterste grenzen van de verhouding tussen roofdier en prooi aftasten.

Shocking Sharks (16.00 uur)

Moderne technologie biedt ons nieuwe inzichten over de gewoontes van de honderden haaiensoorten die in de oceanen leven.

Cannibal Sharks (17.00 uur)

Cannibal Sharks brengt twee van de grootste haaienexperts ter wereld bij elkaar om onderlinge gevechten tussen haaien te onderzoeken.

Man vs. Shark (21.00 uur)

Één man, één haai, geen kooien. Dat is Jeremiah Sullivan’s grote missie sinds hij 50 jaar geleden begon met het zwemmen tussen de haaien.

Shark Attack Experiment (22.00 uur)

Nu aanvallen door haaien steeds vaker op de wereld voorkomen, trekt een duikteam erop uit om mythes over haaien te onderzoeken. Hun plan: zwemmen tussen vijf van de meest gevaarlijke diersoorten ooit om te zien hoe zij zich gedragen. Van het zwemmen in bikini’s tot het vrijlaten van urine bij grote witte haaien: dit team doet bijna alles om te bewijzen dat haaien niet zo vraatzuchtig zijn als men denkt.

Shark Island (23.00 uur)

Enric Sala en zijn team gaan op missie in de beschermde wateren van het Cocos National Park bij de westkust van Costa Rica. Ze willen de eerste zijn die de mysterieuze Las Gemelas verkennen, maar ook haaien, schildpadden en tonijn bevrijden uit illegale visnetten.

En daarna gaat Sharkfest de hele maand door op National Geographic Wild:

What the Shark? (7 juli om 18.00 uur)

Deze film neemt een diepe duik: van het zonnige strand tot de 3 kilometer diepe wateren waar extreme aanpassingen kritiek zijn om te kunnen overleven. Voor haaien in deze donkere wateren kan druk - of de afwezigheid hiervan - prooi aan stukjes blazen, al kan de duisternis er ook voor zorgen dat ze nooit prooi vinden.

World’s Biggest Tiger Shark? (15 juli om 18.00 uur)

De Emmy Award-winnende filmmaker Andy Casagrande en mariene bioloog Kori Garza reizen af naar een vergelegen lagoon in Frans-Polynesië om met de 'tigers of Tahiti' te duiken naar de grootste levende tijgerhaai, Kamakai.

Most Wanted Sharks (20 juli om 18.00 uur)

Van de miljoenen haaien in onze oceanen zijn er een paar die zo fascinerend zijn dat ze wereldwijde celebrities zijn geworden. In 'Most Wanted Sharks' duikt mariene bioloog en uitvinder van de shark-suit Jeremiah Sullivan in de verhalen over de meest sensationele haaisterren ooit.

Volcano Sharks (21 juli om 18.00 uur)

Het zijn twee van de natuur’s meest krachtige en extreme partijen: vulkanen en haaien. Vulkanen over de hele wereld zijn langzaamaan hotspots geworden voor haaien. En op sommige plaatsen is dat een probleem.

Sharks vs. Dolphins: Blood Battle (28 juli om 18.00 uur)

Het ultieme gevecht tussen de golven: haaien versus dolfijnen. Ze delen al millennia lang de oceaan, maar wetenschappers beginnen nog maar sinds kort de complexe relatie tussen de twee diersoorten te begrijpen. Deze special volgt een team van experts die afreizen naar Shark Bay in Australië, het epicentrum van deze onrust, om de geheimen achter het gevecht tussen haaien en dolfijnen te ontrafelen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: