Wat hebben Erik Van Looy , Karen Damen, Bart Cannaerts, Frank Focketyn, Wouter Deprez, Bruno Van den Broecke, Elodie Ouedraogo, William Boeva, Nico Sturm, Els Pynoo, Philippe Geubels, Wim Helsen, Henk Ryckaert en Alex Agnew met elkaar gemeen? Gastheer Lieven Scheire onthult hen op donderdagavond de verborgen dimensies van de schepping. In een nieuw seizoen van Scheire en de Schepping.

Een panel, een Googleman en Stijn Cole
De Schepper schiep Lieven Scheire naar zijn evenbeeld. En Scheire, hij schiep lustig voort met opmerkelijke verhalen, kleurrijke wetenswaardigheden en vreemde voorwerpen. Met de hulp van vier panelleden gaat hij op zoek naar de minder bekende, vaak grappige dimensies van onze wondere wereld. Het panel wordt in zijn hogere missie bijgestaan door de mysterieuze Googleman. Vanuit de onderbuik van het internet galmt zijn alwetende stem. Er komt ook elke week een schepper langs die naam en faam vergaarde met een unieke uitvinding of ontdekking. Hij is de Vorst der Vorsers. En Stijn Cole, Scheires eenmanshuisorkest, zingt, speelt piano en beatboxt om de schepping te voltooien.

Debuut CD van Stan Lee Cole: “Devil's Ringtone"L
Na een carrière als kleinkunstenaar (opleiding Herman Teirlinck), rocker (Cole Park) en beatboxer (Off the record), ben ik het voorbije jaar begonnen aan mijn eerste volwaardig soloproject. Ik verzamelde nieuwe nummers en herwerkte oude nummers. Ik trok mijn stoute schoenen aan en boekte een kleine tour in New York, om mijn nieuwe materiaal eens te testen op native speakers, en om de romantiek van New York te beleven.

New York
Tot mijn verbazing had ik snel vier optredens vast. Maar in New York zijn meer dan 200 clubs, in deze clubs spelen elke avond vijf bands. Een overaanbod. Elke avond voor vijf man gespeeld. Één keer was er een mixer die vroeg: “Do you want reverb?” , ik zei “yeah sure “. Waarop hij aan een knop draaide en wegliep. Ik riep: “Can I start performing?” Hij zei “Sure man, whatever...” en verdween in een deur. De zaal was leeg, dat was New York.

Terug thuis
Na mijn avonturen in New York besloot ik een cd op te nemen in mijn home studio en in eigen beheer uit te brengen. Het opzet was: veel variatie (pop, rock, soul, ballads) en ‘minder is meer’ - alleen stem, piano, beatbox en onbestemde percussie op de eerste ‘Stan Lee Cole’ plaat. Het werkstuk kan je nu gratis down loaden. Een kennismaking, die misschien tot een lange vriendschap leidt. Ik ga een volgende plaat maken, een plaat zonder restricties, en daarna nog één en nog… Dit is het begin. Hallo, ik ben Stan Lee Cole, en ik maak muziek.

Scheire en de Schepping, vanaf 31 januari iedere donderdag om 21u05 op VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: