De Rode Kruissticker wordt 60 jaar! Een fantastische gebeurtenis die niet onopgemerkt voorbij mag gaan. En wat is er beter dan één verjaardag? Twee verjaardagen natuurlijk! Studio 100 blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en laat daarom enkele van haar figuren de cover van de Rode Kruissticker sieren.

Markeer donderdag 22 april 2021 in je agenda want dan is het zo ver: de start van de 60e stickeractie van Rode Kruis-Vlaanderen. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdelingen. Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan de online verkoop en alternatieve verkooppunten.

Steun de vrijwilligers in jouw buurt

De opbrengsten van de stickeractie gaan integraal naar de lokale Rode Kruisafdeling in jouw buurt. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor Rode Kruisvrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden.

De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje: Mega Mindy en Baba Yega bemannen een hulppost, Piet Piraat en zijn vrienden volgen een cursus Eerste hulp bij Steven Stil, Samson & Marie spelen samen met Jeugd Rode Kruis, Bumba helpt als crisisvrijwilliger en Wilko van Nachtwacht geeft bloed. Allemaal activiteiten waar Rode Kruisvrijwilligers met veel plezier hun schouders onder zetten. En dat kan alleen dankzij jouw steun!

Voorbereid op alle scenario’s

Maar wat met corona? In 2020 werd de stickeractie overschaduwd door de coronapandemie en ook in 2021 houdt Rode Kruis-Vlaanderen er rekening mee dat vrijwilligers niet op kruispunten of parkings stickers mogen verkopen. Daarom worden de online verkoop en alternatieve verkoopkanalen extra in de verf gezet.

“In 2021 willen we alles uit de kast halen om van de stickerverkoop een absoluut succes te maken. Onze vrijwilligers geven al de hele coronaperiode het beste van zichzelf: van het afnemen van sneltesten, over het vervoer van covid-patiënten en hulp in woonzorgcentra tot het bemannen van de corona-infolijn. Tijdens de stickeractie kunnen alle Vlamingen hen een extra duwtje in de rug geven zodat zij kunnen blijven helpen. Vandaag én in de toekomst”, aldus Nena Testelmans, woordvoerder van Rode Kruis-Vlaanderen.

De sticker van Rode Kruis-Vlaanderen is van 22 april tot en met 6 mei te koop voor 5 euro. Alle opbrengst gaat integraal naar de Rode Kruisafdeling in jouw buurt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over