Het Ierse wereldberoemde Riverdance wordt 20 jaar en reist met de verjaardagvoorstelling door België. In april wordt dit majestueuze dansspektakel voorgesteld in Brussel, Oostende, Gent, Antwerpen en Hasselt. Voor deze speciale editie wordt er met een nieuw LED scherm en licht gewerkt. Voor heel wat acts werden ook gloednieuwe kostuums ontworpen. Vandaag, op 6 januari, starten in Dublin de repetities van de nieuwe show.

Riverdance werd voor het eerst in april 1994 voor 300 miljoen kijkers gebracht tijdens de pauze van het Eurovisie Songfestival in Dublin.  De reacties waren heel erg positief en niet veel later werd een avondvullende uitvoering in elkaar gestoken en het dansspektakel groeide uit tot een wereldwijd succes met zelfs één vast gezelschap in New York die de voorstelling een jaar lang wist uit te verkopen. 

Riverdance is een theatershow van traditionele Ierse stepdance.  Een Keltisch decor met mythische en mistige accenten bekleden de weelderige lichteffecten, begeleid door prachtige Ierse muziek en originele composities.

Van alle producties die de laatste 20 jaar gecreëerd zijn in Ierland, biedt geen enkele andere de energie, de sensualiteit en het spektakel van Riverdance.    Het werd aangekondigd in de Irish Times als 'The original… and the best’ dankzij de onbetwiste authenticiteit ervan. Riverdance biedt een opwindende mix van dans, live muziek en zang. 

The 20th anniversary tour” biedt alle fans de kans om nogmaals te daveren onder het geratel van de tapdansschoenen van het wereldfenomeen Riverdance!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Riverdance
Datum: 
Dinsdag 22 april 2014 om 20u
Locatie: 
Stadsschouwburg Antwerpen

Reservatie:

0900 84 300
Meer over