Meteen bij het aanhoren van het excellente album ‘Baron Samedi Conducts the Onion Philharmonique’ van Flowers For Breakfast uit ’96 – het samenwerkingsverband van Tine Reymer en toenmalig Zita Swoon-pianist Tom Pintens- was het bij ons raak.

De licht grillige popsongs waren een aanwinst voor het toenmalige Belgische poplandschap. En onze liefde voor de stem van Tine Reymer zouden we nooit meer kwijt raken. Ook haar rol bij het mambocollectief El Tattoo Del Tigre was haar op het lijf geschreven. En toen was er plots de all female band Billie King waar Tine weer prominent de rol van frontvrouw op zich nam. ‘There You Go, My Love’ (’06) werd lovend onthaald.

Het moederschap deed zijn intrede, er volgde een te lange muzikale stilte. Want onze liefde voor de stem van Tine Reymer raakten we nooit kwijt. En honger moet nu eenmaal gestild worden. Tine Reymer keerde de stilte de rug toe. Doopte zich om tot REYMER en klinkt meer dan ooit herboren.

Dat levert met ‘Thrill My Soul’ haar meest uitgepuurde, meest persoonlijke en meest doorleefde project so far af. Haar stem klinkt beter en natuurlijker dan ooit. De instrumentatie is spaarzaam. Het vertrekpunt is pop. Maar dan tijdloos. En met een vleugje Americana, flarden soul, folk en country. REYMER zingt over vertrekken of berusten, lief of leed, hoop of wanhoop, hebzucht of opoffering. Groots in z'n kleinheid, vol en stil tegelijk.

Tine nam de productie zelf in handen en omringde zich met een lijstje topmuzikanten die de songs perfect aanvoelen. Zo is er de oude zielsgenoot Tom Pintens waar het allemaal mee begon ten tijde van Flowers For Breakfast. Maar ook Pieter Van Buyten (Flip Kowlier), Aarich Jespers (Zita Swoon Group), Nathalie Delcroix (Lais, Eriksson Delcroix) en Riet Muylaert (JackoBond) kruiden het geheel. Ruben Block (Triggerfinger) krijgt een heuse glansrol toebedeeld, zowel als gastzanger en als gitarist op enkele songs.

‘Thrill My Soul’ komt uit op 23 maart 2015 bij Norma Recordings

concertdata:

  • 1 april 2015 AB club, release- concert
  • 28 mei 2015 : Roma, Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: