R5 komt naar de Arenbergschouwburg

Op 19 februari 2014 stelt R5 hun debuutplaat Louder voor in de Antwerpse Arenbergschouwburg. R5 is een groep rond de familie Lynch (Riker Anthony, Rocky Mark, Ross Shor en Rydel Mary) en hun beste vriend Ratliff.

Het gezin Lynch verhuisde in 2007 met het ganse gezin van Littleton (Colorado) naar Los Angeles voor de acteercarrière van de toen zestienjarige Riker. Het hele gezin (inclusief de jongste telg Ryland) danste bij 'the Rage Boyz Crew'. In 2009 traden ze in de tv-show 'So You Think You Can Dance' op. In een dansstudio ontmoetten ze Rattliff die een begenadigd drummer bleek te zijn. R5 was geboren en via hun Youtube-serie 'R5 TV' wonnen ze langzaam maar zeker aan populariteit.

In 2009 brachten ze hun eerste EP Ready Set Rock uit. In 2012 kreeg Ross een rol in de sitcom-serie 'Austin & Ally'(Disney Channel) en Riker speelde Jeff - één van de zangers van de a capella groep 'The Warblers'- in Glee. R5 tekende een contract bij Hollywood records en bracht de EP "Loud" uit.

In 2013 speelde Ross een hoofdrol in de Disney-film "Teen Beach Movie". Eind september 2013 kwam in Amerika hun debuutplaat "Louder" (de EP Loud, aangevuld met zeven nieuwe liedjes) uit. In Europa is het nog even wachten op deze plaat vol optimistische popsongs die gemaakt zijn om 24/7 te beluisteren en luidkeels mee te zingen. Maar op 19 februari 2014 krijgen de fans alvast de kans om deze groep in een wel zeer intieme zaal aan het werk te zien.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
R5
Datum: 
19 februari 2014
Locatie: 
Arenbergschouwburg, Antwerpen
Meer over