PXL-Music ontvangt Will Tura

Hij was vriend aan huis bij wijlen Koning Boudewijn, zijn songs worden gecoverd door vele internationale artiesten, hij tourt sinds mensenheugenis van Bachten de Kupe tot in Dilsen-Stokkem en zelfs Stijn Meuris moest in hem zijn meerdere erkennen tijdens de live-uitvoering van Arme Joe. Was hij een Amerikaan, zijn plek in The Hall of Fame zou zich ergens in de buurt van Elvis Presley, Willy Nelson, Frank Sinatra en 50 Cent bevinden.

Will Tura, de ‘Keizer van het Vlaamse Lied’ komt op donderdag 17 december naar PXL-Music om zijn ongezouten mening te geven over de muziek van onze studenten. In het kader van ‘Interdisciplinaire projecten’ kregen studenten Muziek, Muziekmanagement en Muziektechniek, ingedeeld in kleine groepen, de opdracht een EP op te nemen, elk met een cover van Will Tura.

Geflipt klaslokaal! (Vrije vertaling van ‘the flipped classroom’) , roepen coaches Dis Huyghe, Micha Volders en Luc Van Acker driestemmig in koor. Muziekmanagers spelen drums, techniekers ontwerpen de platenhoezen en muzikanten schrijven de bio’s. Dé manier om elkaars biotoop te leren kennen en te respecteren. Linda, Ballade van een banneling, El bandido en Viva la vida ... van noise tot reggae over punk en future bass.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over