De hardst werkende rock & rollband van Nederland laat een beest van een album los!

Zoals Elvis zei: "Ambitie is een droom met een V8-motor." De motor van Peter Pan Speedrock is een Top Fuel-dragster die raast door het rotstof waar dromen van gemaakt zijn. Een greep uit de waslijst met vuile daden: splitreleases met giganten als Zeke, Danko Jones, Gluecifer en Batmobile; grenzeloos touren van Australië tot Rusland; het instigeren van de jaarlijkse festivals Klok Rock Orange, Beaverfest en de grand slam van rock op Nederlandse bodem - het internationaal gevierde Speedfest.

Na plaatopnames te hebben ervaren met knoppendraaiers van formaat - onder wie Theo Van Rock, Kurt Bloch en Tomas Skogsberg – gooide PPSR het over een andere boeg en bouwde eigenhandig een studio in Rockcity Headquarters.

Het openingssalvo van PPSR’s negende studioalbum is de single Get You High. Alle Speedrock-essentialia zijn er in hun sonische glorie: Peter van Elderens woeste vocalen naast zijn verschroeiende riffs en gitaarsolo’s, Bartmanns kenmerkende basdonderstorm in de lage regionen, versterkt door de drumstijl van Bart Nederhand, die strak slagwerk met superzwaargewicht kickboksen combineert. De ene voltreffer na de andere wordt afgevuurd, maar bij vlagen is er ook meer melodie terwijl het geluid is afgestemd op elk van de dertien potentiële publieksfavorieten.

Buckle Up and Shove It! wordt in de Benelux uitgebracht door Suburban Records. In de rest van Europa verschijnt het album bij de gerenommeerde Duitse platenmaatschappij Steamhammer/SPV, wat PPSR labelgenoten maakt van geestverwanten Supersuckers en Nashville Pussy. Met de laatst genoemde ging de band een vijf weken durende Noord-Amerikaanse zegetocht aan.

De onverzettelijke mentaliteit spat van het nieuwe album af, dus zet je schrap en heb lak aan alles, ofwel Buckle Up and Shove It! 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: