Sinds zijn debuut ‘Grace/Wastelands’ – uit 2009 alweer – was het wachten op nieuw solowerk van Peter Doherty. Maar het Engelse enfant terrible maakte zijn comeback in de winkelrekken met ‘Hamburg Demonstrations’! Op zaterdag 11 maart komt hij ons zijn nieuwe album live voorstellen in het Koninklijk Circus in Brussel.

Voor zijn tweede soloplaat trok Peter Doherty met producer Johann Scherer naar de Duitse Clouds Hill Recordings-studio’s. Hij schreef elf nummers bij elkaar, waaronder eerste single “I Don’t Love Anyone” en “Hell to Pay at the Gates of Heaven”, opgedragen aan de slachtoffers van de aanslagen op 13 november 2015. “Flags From the Old Regime” is dan weer een eerbetoon aan zijn vriendin Amy Winehouse.

Als Doherty het op zijn eentje doet, neemt hij afstand van de punk van de Libertines en de gecontroleerde chaos van de Babyshambles, en brengt hij de diepste zielenroerselen uit zijn poëtische universum naar boven. De gekwelde artiest zingt zoals hij gebekt is, en presenteert een britrockplaat die even sober als grandioos is. Een regelrechte aanrader!

Peter Doherty, burger van een Europa in crisis en een wereld in verval, behoudt zijn geheel eigen visie op regels, grenzen, politiek en algemeen fatsoen. Trouw aan zijn gekende overtuigingen en artistieke visie, blijft hij live een niet te missen podiumbeest. Peter Doherty staat op zaterdag 11 maart op de planken van het Koninklijk Circus in Brussel! De ticketverkoop start op vrijdag 20 januari om 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Peter Doherty
Datum: 
Zaterdag 11 maart 2017
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over