Donderdagavond 27 maart werd pers en media uitgenodigd in Wevelgem voor de persvoorstelling van Miss Belgian Beauty 2009.

Uit maar liefst 214 inschrijvingen werden de 20 finalisten gekozen! De “zilveren twintig” zoals ze ook al wel eens worden genoemd, komen uit alle uithoeken van het land en dat merk je ook aan de variëteit op de catwalk.

Organisator Ignace Crombé opende de avond met een korte maar krachtige toespraak. Hij schuwde het niet om het even te hebben over de aantijgingen die hem een tijdje geleden werden gemaakt. Snel werd duidelijk dat Ignace deze negatieve sfeer links laat liggen en zich volop concentreert op het slagen van deze 18e editie van Miss Belgian Beauty.

Onder leiding van ex Miss Belgian Beauty Cynthia Reekmans en huidige Miss Belgian Beauty Nele Somers defileerden de kandidaten in haute couture strandmode. Na een korte parade op de catwalk werd de bikini vervangen door avondkledij. Eens omgetoverd tot prinses, stelden de meisjes zichzelf één voor één voor aan de media en de andere genodigden.

Het eerste publieke optreden met het alom herkenbare lintje rond hun schouders is voor de finalisten alvast achter de rug. Nu wacht hen echter nog een druk programma. Zo is er een promotietrip aan de Belgische kust gepland en krijgen ze ook nog een opleiding in markering en ook in modellenwerk worden ze bijgeschoold. Om even te bekomen van alle media-aandacht neemt Ignace hun mee voor een weekje zon zee en strand in het warme Tunesië.

Op 20 september verlaten dan alweer 8 finalisten de verkiezing en blijven de “gouden 12” over. De strijd om het kroontje van Nele Somers wordt beslist op 18 oktober. Nele zal dan haar kroontje doorgeven aan de nieuwe Miss Belgian Beauty 2009. Wij wensen hen van hieruit alvast veel succes!

Wie de toekomstige Missen al wil bewonderen, of wie meer info wil over de verkiezing en hun promotietrips, sturen wij graag door naar de officiële website. www.missbelgianbeauty.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: