Wat doe je als je 32 bent? Pasi – né Kim Nzita Vangu – vond het alvast het geschikte moment om aan zijn debuut te werken, terwijl leeftijdsgenoten een huis, kinderen of een nieuwe wagen kopen. Nu ja, debuut, de Antwerpse rapper heeft er al een boeiend parcours opzitten in de schoot van Eigen Makelij, de thuishaven voor Nederlandstalige hiphop van eigen bodem waar ook Tourist LeMC zijn eerste stappen heeft gezet.

Met 2000WAT en Diamantairs bracht hij al twee albums uit – resp. ‘Koekembak’ en ‘Diamantairs’ - en is hij sinds zijn 13de al een much appreciated sidekick in andere lokale crews. Maar Pasi wou meer. Hij ging in zichzelf graven naar verhalen en legde daarbij niet enkel zijn ziel bloot, maar ook zijn roots. En daar zat aardig wat inspiratie. Geboren in Congo, getogen in ’t Stad. Pasi stelde zich de vraag: wat doet dat met de identiteit van een mens? Hij fileert zijn leven, met de voeten in een stevige Vlaamse rap-traditie, en beantwoordt de vragen in strakke lyrics.

Pasi’s verhaal is er een van een zoektocht naar de bron. Een queeste die hem van Antwerpen naar zijn thuisland bracht en een liaison blootlegde tussen bekend en onbekend, tussen zijn moeder en zijn grootmoeder, tussen België en Kongo, doorspekt met persoonlijke verhalen en besognes van alledag. Voor de eerste track ‘Kop Of Munt’, die in december verscheen, vond Pasi inspiratie bij de kleinkunst van Zjef Vanuytsel. Met ‘Maria Magdalena’ schiet de kogel door de kerk, op zoek naar de balans tussen goed en kwaad, hoe alles schoon is van ver maar verre van schoon kan zijn.

‘Maria Magdalena’ is beschikbaar op Apple Music, Deezer en Spotify.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over