© Dimitri Vanlommel

Zaterdagavond werd in het gemeentelijk park van Schoten de zomervakantie afgesloten met de jaarlijkse Parkhappening. Dit jaar mocht Schoten mooi verwelkomen, want onder andere 2 Fabiola en Natalia zakten af. De grote tent liep dan ook helemaal vol voor de Kempische diva die met haar nieuwe zomertournee de boel op stelten kwam zetten. Zelfs het minder goede weer 's avonds konden de pret niet bederven.

Vrijdagavond zong Schoten al massaal de vele klassiekers mee die werden gespeeld tijdens Schoten Zingt. De ideale opwarming voor de jaarlijkse Parkhappening voor velen, want in de namiddag zakten de ouders met hun kleinsten reeds af naar het park, waar dan een berg randanimatie staat opgesteld. Het middagblok werd afgesloten met een spetterend optreden van de Chocogang.

's Avonds bouwen de ouders en de jeugd verder een party op de tonen van 2 Fabiola. Pat Krimson mag dan wel een paar jaar er van tussen zijn geweest, hoe je een feestje moet bouwen weet hij als geen ander. Van “lift u up” over “feel the vibe” tot “summer in space” en zelfs de nieuwe single “push it up” werden luidkeels meegezongen.

Headliner van de avond was zonder enige twijfel de popdiva Natalia. In Schoten speelde ze alvast haar voorlaatste zomertour concert. Het werd er uiteindelijk één in horten en stoten, want het optreden kreeg in het begin af te rekenen met verscheidene stroompannes. Pas toen Natalia na verschillende eerdere pogingen en ruim een uur later dan gepland aankondigde dat het haar laatste poging was om er een feestje van te maken, wou de techniek mee.

Schoten wist onmiddellijk waarom Natalia hot is in Vlaanderen. Van “Higher than the sun” over “I want you back” tot “Drop a little” en “Rising”, allemaal werden ze één voor één meegezongen van de eerste tot de laatste minuut. Straf! Zelfs een uitgeklede versie van “Gone to stay” kon op veel gejuich rekenen. Jammer van de technische problemen, maar desondanks siert het Natalia dat ze er alsnog een feestje van heeft gemaakt. Afsluiten mocht DJ Peter Goetghebeur met zijn DJ-set tot in de vroege uurtjes.

Spijtig trouwens dat de politie van Schoten en omstreken op de Parkhappening overijverig was. Tijdens de afterparty braken enkele kleine relletjes met enkele Antwerp supporters uit – die trouwens redelijk snel onder controle waren – om vervolgens door de massaal opgekomen politie hardhandig aangepakt te worden met matrak en pepperspray. Verscheidene onschuldige omstaanders werden daar mee het slachtoffer van. Volgende keer misschien iets zorgvuldiger tussenkomen? (DV)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: