Het eerste weekend van juli kleurt het Belgische festivallandschap ongewoon groen. Het nieuwe muziekfestival Paradise City brengt een intiem, authentiek en kwaliteitsvol event dat, naast indie en electronische acts, ook duurzaamheid en ecologie als headliner plaatst. De organisatoren - jonge ondernemers Dimitri Verschueren en Gilles De Decker - richten zich tot twintigers en dertigers die vlakbij thuis op zoek gaan naar een ongedwongen, nieuwe festivalervaring met groene state of mind. De baseline luidt eenvoudigweg green festival - indie & electronic music - fine cuisine: een milieubewuste melange van sterke muziek en verfijnde festivalkost.

Green festival

Het hart van Paradise City klopt in het groene domein van Kasteel Ribaucourt in Perk, nabij Brussel. In de schaduw van dit fraaie kasteel komt voor de eerste maal een electronisch muziekfestival volledig tot stand vanuit een groene insteek, in plaats van omgekeerd. Met deze bewuste keuze trekt Paradise City zich uit de slipstream van andere festivals, en introduceert een innovatieve en intieme combinatie van green & good music. Duurzaamheid en ecologie staan zonder meer centraal in het groene oord dat Paradise City is: denk groene stroom, fijn vegetarisch eten, ecologische toiletten, herbruikbare bekers, gefilterd kraantjeswater en een composthoek, alsook voordelen voor de milieuvriendelijkste bezoekers als fietsers, gebruikers van openbaar vervoer en serieuze carpoolers. Hiermee onderneemt Paradise City een aantal fundamentele acties die het klimaat & milieu-impact van het festival serieus verminderen.

Het groene luik werd uitgetekend in samenwerking met CO2logic, de Belgische organisatie die gespecialiseerd is in de berekening, vermindering en compensatie van CO2-uitstoot. Omgekeerd steunt Paradise City klimaatprojecten van CO2logic om de overblijvende CO2-uitstoot van het festival te compenseren, en op die manier het CO2 Neutral Festival label te mogen ontvangen.

Indie & electronic music

Met Kölsch, Flight Facilities, Tout Va Bien, Art Department, Aeroplane, Monkey Safari, Robag Wruhme en Hydrogen Sea zet Paradise City de toon met een eerste reeks sterke namen. Gespreid over twee dagen zal het festival zo’n 40 dj’s en live artiesten programmeren. Dat doet het festival in samenwerking met enkele zorgvuldig uitgekozen (inter)nationale hosting partners, die gekend zijn voor hun originele events en eigenzinnige muziekkeuze. Zo werd naast LOVE, het maandelijks clubconcept van Brusselaar ATTAR!, binnen de Brusselse community een samenwerking opgezet met label en eventorganisator Brüxsel Jardin. Verder zal ook het Berlijns agency Jackmode voor beats zorgen. Voor de live stage werd in het Gentse een hosting partner gevonden in partyconcept Abstrkt.

Paradise City houdt het met drie stages (2 dj stages, 1 live stage) bewust kleinschalig en kwaliteitsvol. Gedurende twee dagen wordt de muziek aangepast aan het moment van de dag, en gaat crescendogewijs steeds een versnelling hoger: van relaxte singer-songwriters en indie pop, naar funky beats bij een deephouse zonsondergang, om af te sluiten met steviger electro en house. De look & feel van de stages ligt volledig in lijn met deze aanpak; een concept dat ontwikkeld werd in samenwerking met Brussels architectenbureau Chaplane.

Fine cuisine

Paradise City serveert verfijnd, kwaliteitsvol en organic festivalfood. De groene catering zal veggie fingerfood en bereide gerechten aanbieden.

Cashless festival

Paradise City is een cashless festival. Dat wilt zeggen dat je enkel je festivalbandje hoeft op te laden aan een betaalpunt, waarna je drank en food kan betalen met een eenvoudige swipe van je pols. Wanneer Paradise City ten einde loopt, krijg je het geld dat je niet hebt opgebruikt ook terug. Gedaan dus met (ongebruikte) bonnetjes en onlogische prijzen; betalingen gebeuren snel, correct en aan een propere consumptieprijs. Met deze festivalinnovatie investeert Paradise City in een topervaring voor de bezoeker.

Become a citizen of Paradise

Voor Paradise City koop je meer dan een ticket: als inwoner van deze groene stad krijg je toegang met je Paradise City Green Card. Voor één dag betaal je 49 euro. Een combiticket voor beide dagen kost 80 euro.

Paradise City Green Cards zijn beschikbaar vanaf 4 april via de website www.paradisecity.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Paradise City 2015
Datum: 
4 en 5 juli 2015
Locatie: 
Kasteeldeomein Perk, Brussel

Reservatie:

Meer over