Piet Goddaer kan terugkijken op een zeer succesvol eerste decennium als Ozark Henry. De Kortrijkzaan combineert op vernuftige wijze muziekstijlen. Zijn intelligente cinematische pop met zowel invloeden uit de rock als uit de klassieke muziek en doordrongen van jazz, funk, reggae, klassiek en new wave legt hem bepaald geen windeieren. Die alchemie heeft twee albums nodig om op temperatuur te komen. Maar vanaf ‘Birthmarks’ (01) loopt het als een stoomtrein.

De single ‘Sweet Instigator’ ontsluit een groot en een breed publiek en maakt de zomer van 2002 extra heet. Goddaer valt vervolgens ook op met de soundtrack voor de tv-reeks ‘Sedes & Belli’ (03) en als producer en mede-songschrijver van ‘Another Lonely Soul’ (04) van Novastar. “Birthmarks” wordt met vele muziekprijzen en een platinum plaat onderscheiden. “The Sailor Not The Sea” (04) overtreft het succes van de voorganger.

Goddaer wordt verkozen tot Westvlaming van het jaar en steekt alweer een platinum plaat op zak. “The Soft Machine” (06) levert Ozark Henry nog meer platinum op en een uitverkocht concert in rocktempel Vorst Nationaal. Het eerste decennium van Ozark Henry wordt in stijl afgesloten. Met een “Decade” album dat eind deze maand verschijnt en een uniek, feestelijk optreden op zaterdag 26 april in de Lotto Arena in Antwerpen.

Ozark Henry
"A Decade Live"
Zaterdag 26 april 2008 - 20u00
Lotto Arena, Antwerpen

Tickets kunnen vanaf nu exclusief gereserveerd worden via www.ozarkhenry.com Vanaf 26 november zijn de tickets eveneens verkrijgbaar via 0900 260 60 of online via www.goformusic.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: