Ook tijdens de derde week van Met Vier in Bed, van maandag 19 tot donderdag 22 juni 2017, zomert het programma in eigen land met vier originele vakantieadresjes. Een B&B die geheel in het teken staat van kunst, een ayurvedische bed and breakfast met een zwemvijver, een bijzondere treinvakantiewoning en een culinair hotel: aan variëteit geen gebrek deze week. Voeg daar bovendien nog een primeur aan toe, want voor de allereerste keer in de geschiedenis van het programma vallen niet één, maar twee B&B’s in de prijzen.

Maandag: A L’aise In Barvaux - Sophie En Agim

De week wordt afgetrapt in Barvaux in de Belgische Ardennen. Hier wonen en werken Sophie en Agim, sinds acht jaar een koppel en sinds een klein jaar gastvrouw en -heer van Art B&B A L'aise, een door kunst geïnspireerd gastenverblijf. Toen het creatieve koppel een chalet te koop zag staan in het rustige dorpje, werden ze meteen verliefd. De grote garage was een pluspunt voor Agim, die als meubelmaker de ruimte goed kon benutten. Ook Sophie kan in de B&B haar passie voor schilderen kwijt: ze geeft er workshops en houdt er tentoonstellingen. Voor de renovatie en de inrichting van de B&B stak het koppel zelf de handen uit de mouwen. De vier kamers kregen daardoor een erg persoonlijke artistieke toets.

Dinsdag: Aan De Jordaan In Boutersem - Bettie En Erik

In Boutersem, een Vlaams-Brabantse gemeente pal tussen Leuven en Tienen, ligt eco-B&B Aan De Jordaan van Bettie en Erik. Aan de rand van een natuurgebied kan je in deze omgebouwde 19de eeuwse boerderij met zwemvijver in alle rust genieten. Bettie en Erik droomden al meer dan 30 jaar van een eigen B&B, een idee dat ontstond tijdens hun reis door India. Een jaar geleden haalden ze die oude droom eindelijk van onder het stof. In India leerde het koppel ook de ayurveda kennen, een filosofie die ze zoveel mogelijk proberen toe te passen in hun leven én B&B. Zo werd hun gastenverblijf uitsluitend gebouwd met natuurlijke materialen, kunnen gasten er meditatiesessies volgen en een ayurvedische maaltijd proeven. Een andere passie van het koppel is Ijslandse paarden, waar bezoekers tijdens hun verblijf een ritje mee kunnen maken.

Woensdaag: Station Racour In Landen - Jo

Voor het derde logeeradres van deze week houdt Met Vier in Bed halt in de streek van het Hageland, gekend om zijn uitgestrekte akkers en fruitboomgaarden. In Landen ligt het uitzonderlijke gastenverblijf Station Racour, een voormalig treinstation dat volledig werd gerestaureerd. Dertig jaar geleden begonnen uitbater Jo en zijn vrouw aan dit bijzondere project. In eerste instantie bouwden ze de vertrekhal van het station om tot een luxueuze vakantiewoning voor vijf personen. Maar daar hield Jo het niet bij. Om het oude station volledig te laten heropleven, ging hij ook op zoek naar treinwagons. De rijtuigen toverde hij om tot twee uitzonderlijke treinvakantiewoningen, die hij op de heraangelegde spoorwegen plaatste. Werkelijk alles aan Station Racour ademt de sfeer van een station uit: van de decoratie van de kamers tot het kostuum van ‘conducteur’ Jo.

Donderdag: Hotel Koeckhofs In Hamont-achel Inge En Mark

Hamont-Achel is een bosrijke gemeente in het uiterste noorden van de Limburgse Kempen. Op het gezellige dorpsplein ligt Hotel Koeckhofs, al 43 jaar een familiehotel dat tegenwoordig gerund wordt door Inge en Mark. De ouders van Mark richtten het hotel op en gaven hun horeca-ambities door aan hun zoon. Ook Inge werkt al sinds haar 19 jaar in het hotel. Het was dus een logische stap dat het koppel na verloop van tijd de fakkel overnam. Inge en Mark besloten het restaurant echter fors uit te breiden, want het is net daar dat hun passie ligt. Hotel Koeckhofs beschikt over 16 comfortabele slaapkamers, die er allemaal verschillend uitzien. Hoewel Inge en Mark hulp krijgen van een groot team, streven ze toch naar een familiale en persoonlijke aanpak.

WEEK 3 VAN MET VIER IN BED VAN MAANDAG 19 JUNI TOT DONDERDAG 22 JUNI 2017 OM 21.10

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over