Iedereen krijgt een kans tijdens het festival

Voor het eerst krijgt jong talent tijdens Maanrock, van 25 t.e.m. 27 augustus, niet enkel een podium tijdens de JazzContest en Maanrockrally. Op vrijdag 25 augustus is er een extra Free Podium op de Botermarkt. Zo krijgt iedereen die muziek maakt of een spoken word talent is een kans om zich te laten zien tijdens het grootste, gratis muziekfestival van Vlaanderen..

Het programma van Maanrock breidt elk jaar meer uit. Naast muziek, dans, theater en animatie, krijgt jong, vernieuwend en opkomend talent dit jaar nog meer podiumkansen. “Na de Maanrockrally, de DJ-rally en de jazzcontest gaan we nu nog een stap verder. Jonge artiesten krijgen echt een vrije kans om op Maanrock te spelen. Men kan zich gewoon aanmelden. Er is zoveel talent, dat we echt ook willen laten experimenten. Niet alleen op de kleinere podia, maar ook op het stadsfestival. Het wordt zeker een bijzondere ervaring, zowel voor artiest als publiek. Deze extra avond op het Apart Podium is ook weer een vrucht van Mechelse samenwerking, zo hebben we het graag”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

Al enkele jaren wordt Maanrock op vrijdagavond afgetrapt op twee verschillende muziekpodia: het Klassiek Podium (Hof van Busleyden) en het Feest Podium (IJzerenleen). Dit jaar trapt ook het Apart Podium mee af met een Free podium, en dit i.s.m. Laaghangend Fruit, Café Malvine en Mechelen Talentenfabriek. Björn Siffer, Schepen van Cultuur, is tevreden over deze samenwerking: “Ik vind het als schepen zeer belangrijk dat cultuur een prominente plaats krijgt op ons grootste stadsfestival. Artistiek talent krijgt op deze manier een gigantische kans om zich te tonen aan het brede publiek”.

De samenwerking tussen Laaghangend Fruit, Café Malvine en Mechelen Talentenfabriek zijn met andere woorden de perfecte partners in crime. Alle drie zoeken ze steeds naar jong en nieuw talent. Zo is Laaghangend Fruit het meest vrije podium der Lage Landen, biedt Mechelen Talentenfabriek groeikansen aan artistiek talent en is Café Malvine het podium dat ontluikend talent altijd kansen geeft. “Café Malvine geeft talenten altijd een kans. Ook op Maanrock willen we hen graag in het zonnetje zetten”, stemt Ward Borsmans van Café Malvine in. Ook Tom Kestens van Laaghangend Fruit kijkt erg uit naar Maanrock: “Hoe vrijer een podium, hoe groter de kans dat artiesten er onverwachte dingen doen. Maanrock kiest nu voluit voor zo’n podium, waar niks moet en alles mag. Niet toevallig op VRIJdag. Het publiek mag genereus komen aanmoedigen.”

Open call voor het Free podium

Heb je een waar talent voor muziek of spoken word en ben je rijp om op een podium te staan? Aarzel niet en meld je aan voor het Free Podium aan het Apart Podium op vrijdag 25 augustus.

Breng drie songs of een lap tekst van jouw hand mee, plug je muziekinstrumenten in op de versterkers on stage, en het meest genereuze publiek van Vlaanderen staat op je te wachten.

Niemand minder dan Tom Kestens (Laaghangend Fruit) verzorgt die avond de presentatie. Ward Bosmans (Café Malvine) en Koen Kwanten (Mechelen Talentenfabriek) leiden alles in goede banen.

Maak het je vooral technisch niet te moeilijk. Breng geen ingewikkelde setup mee want een uitgebreide soundcheck is niet mogelijk. Beschouw je eerste song als de soundcheck!

Inschrijven via info@dezomerisvanmechelen.be.

Praktisch

Free podium i.s.m. Laaghangend Fruit, Café Malvine en Mechelen Talentenfabriek

Vrijdag 25 augustus 2017 van 18 tot 23u
Locatie: Apart Podium, Botermarkt

Inschrijven: info@dezomerisvanmechelen.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over