Welkom aan boord van OOOTOKO's nieuwste track, 'MALO'!

Laat je meevoeren naar het hart van de Corsair-stad Saint-Malo, waar elke noot klinkt als de golven die tegen de stadsmuren klotsen. Stel je voor: winter 2023, een knus appartement met uitzicht op de Bas Sablons haven. Een speelse piano en het geluid van de trombone begroeten je als misthoorns van een schip dat thuiskomt. Een zachte, nostalgische sfeer vult de ruimte, herinnerend aan dierbare familievakanties.

Terwijl de melodie zich ontvouwt, versmelten funky gitaar en koperen instrumenten tot een tapijt van bitterzoete melancholie. Je wordt meegevoerd door een wervelwind van emoties, ergens tussen herinneringen en dromen.
Maar dan, een keerpunt. De diatonische accordeon en cello betreden het podium en evoceren een woeste zee. Temidden van deze muzikale storm ontstaat echter een gevoel van hoop, symbolisch weergegeven door het delicate arpeggio en de harmonieuze tonen van het koor.

“MALO” is meer dan een nummer. Het is een eerbetoon aan nostalgie, hoop en onversnede emotie. Vaar mee met OOOTOKO voor een onvergetelijke muzikale reis naar het hart van Saint Malo!

OOOTOKO, een ensemble van 19 muzikanten opgericht door violist Damien Chierici. Op 10 mei komt het langverwachte debuutalbum van OOOTOKO uit, inclusief hun nieuwste single "MALO". Dit frisse muzikale avontuur belichaamt perfect waar OOOTOKO voor staat.

Onder de muzikanten in deze groep vinden we de koperblazers van The Brums (Antoine Dawans en Clément Dechambre), de stemmen van Dan San, klassieke musici afkomstig van de Opera Royal de Wallonie, het CNSM in Lyon of de OPRL, een stevige ritmesectie (Oli Cox op drums, Bernard Thoorens op bas), de toetsenisten Quentin Nguyen en Louan Kempenaers (Kowari), de jonge zangeres Benni, zangeres Elena Lacroix van het trendy project Eosine, en ook de legendarische Ierse zanger Liam O Maonlai.

Luister HIER

LIVE

  • 16/05 - Orangerie, Botanique, Brussel (Album release party)
  • 01/06 - Le Palace, Ath (Printemps Musical de Silly)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over