Ook Pommelien Thijs, Brihang, Elisabeth Lucie Baeten, MIDMID en Queen Kelly komen naar DS Podcastfestival, net als de makers van Ukrainecast (BBC) en Ukraine: The Latest (The Telegraph)

Op 10 en 11 november vindt in Kursaal Oostende de tweede editie plaats van DS Podcastfestival, het grootste podcastfestival van het land met een waslijst nationale en internationale toppers op de affiche. Op de valreep komen daar nu nog enkele bij: Pommelien Thijs schuift aan bij de volksjury, Brihang is te gast in de cultuurpodcast Radar, Elisabeth Lucie Baeten komt tateren (zonder wijn) in Gossip Guy, met de populaire voetbalpodcast MIDMID wordt de ‘vriendenmatch’ tussen Sjotcast en Koolcast Sport nóg spannender, en met Queen Kelly is er ook koninklijk bezoek.

Het lijstje podcastkleppers van de tweede editie van DS Podcastfestival is al danig lang met de Britten Jon Ronson, George the Poet en Benbrick, maar uiteraard ook met Nerdland Podcast, De kunst van het verdwijnen, De stemmen van assisen, Lacroix. Ik was gangster, Gossip Guy, The Legend of Zillion, Geschiedenis voor herbeginners en de wereldpremière van De erfenis, de nieuwe reeks van AudioCollectief SCHIK.

De volksjury neemt voor de eerste keer een special guest mee op het podium, en dan meteen Pommelien Thijs. Met een karrenvracht hitsingles, een bomvolle festivalzomer en een hoofdrol in de gevierde tv-reeks Knokke Off was 2023 een boerenjaar voor Pommelien. Ze zal deze keer niet zingen, maar als podcastliefhebber en volksjury-fan van het eerste uur gaat ze mee op zoek naar antwoorden in een spetterende live-show.

Hoeveel podcasts Brihang juist verslindt, weten we niet, maar ook de West-Vlaamse rapper staat weer volop in de belangstelling. Zijn derde album Droomvoeding is nét uit en tickets voor zijn tournee vlogen de voorbije weken in geen tijd de deur uit. Genoeg stof dus om met Lise Bonduelle over te praten in een live-opname van de cultuurpodcast Radar. (Leuk om weten: ook Zwangere Guy zit op het festival in een live-opname van de podcast Oostende Bonsoir.)

Elisabeth Lucie Baeten schrijft niet alleen boeken (En ze leefden nog), ze maakt niet alleen tv-series (De laatste dag), ze zit straks niet alleen in De slimste mens ter wereld en ze veegt op Instagram niet alleen de vloer aan met politici die daar niet altijd mee kunnen lachen (Politiek PR met Katrien). Samen met haar bestie Paula is ze ook de host van de podcast Tater bij de wijn – een titel die veel dekt, behalve misschien dat de twee het erin hebben over hun leven als dertigers in Antwerpen. Op DS Podcastfestival is Elisabeth Lucie weliswaar te gast in een andere podcast: Gossip Guy van Ender Scholtens.

Eerder maakten we al bekend dat de druk beluisterde voetbalpodcasts Sjotcast en Koolcast Sport voor één keer een ‘vriendenmatch’ spelen in Oostende. Maar nu komt daar nog een derde topper bij: MIDMID. En alsof dat nog niet spectaculair genoeg is, brengen de drie ook een paar markante namen uit de voetbalwereld mee voor wat stilaan de allures krijgt van een WK-finale.

En dan is er nog Queen Kelly, de gloednieuwe podcast van The Podcast Planet voor Het Belang van Limburg. De reeks volgt sopraan Kelly Poukens van haar zangpartijen op de boerderij van haar ouders naar de eerste ronde van de Koningin Elisabethwedstrijd. Op DS Podcastfestival praten Poukens en haar partner Evita Nossent, die de podcast heeft bedacht, met volleyballer Wout Wijsmans en de wereldberoemde fluitist Berdien Stenberg over de weg naar de top en welke opofferingen daarvoor nodig zijn.

Tot slot ligt nu ook het panel van het ‘oorlogsdebat’ op het festival vast. Rudi Vranckx (VRT NWS) en Kasper Goethals (De Standaard) krijgen het gezelschap van Sam Bonham (senior news editor BBC Podcasts) en zijn Oekraïense reporter Vitaliy Shevchenko (Ukrainecast). En Louisa Wells (chef podcast The Telegraph) brengt dan weer David Knowles (Ukraine: The Latest) en haar Russische correspondent Nataliya Vasilyeva mee. Karel Verhoeven, hoofdredacteur van De Standaard, modereert.

Het volledige programma is te vinden op dspodcastfestival.be, waar je uiteraard ook tickets kunt kopen. Voor vrijdag 10 november kosten die €35 of €25 (-26 jaar). Op zaterdag 11 november betaal je €29 of €15 (-26 jaar). Er zijn ook combitickets aan €55 of €35 (-26 jaar).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: