Dompel je onder in de cultuur van de jaren '60 en ontdek in onderstaande featurette wat meer uitleg over de culturele achtergrond en de tijdsgeest waarin de film zich afspeelt. Aan het woord zijn Quentin Tarantino en zijn sterrencast.

DE JAREN '60 EN FEATURETTE

De jaren zestig waren het hoogtepunt van een creatieve en politieke tegencultuurbeweging in Amerika. In de schaduw van "the greatest generation" - de Amerikaanse helden die in de Tweede Wereldoorlog vochten en de wereld redde van het fascisme - kwam de jongere generatie in opstand tegen het "conservative establishment". Ze pleitte voor vrijheid van denken en gelijkheid voor iedereen met een gezonde dosis drugs om toegang te krijgen tot de diepste niveaus van bewustzijn die voorheen onontdekt waren. Het leven was leuk, de liefde was vrij, de muziek was nieuw en overal, de poëzie was diep en stimulerend en iedereen geloofde dat er verandering in de lucht zat.

Maar in 1969 stortte de vreedzame façade van de beweging in. Men was boos over de Vietnamoorlog, burgerrechten en de Amerikanen waren nog steeds in shock van de moorden op Robert Kennedy en Martin Luther King in 1968. Ondanks de maanlanding - de grote kroning van 1969 - bereikte de groeiende duisternis een hoogtepunt op 9 augustus 1969, toen een bende hippies onder leiding van de zelfverklaarde messias Charles Manson in het huis van actrice Sharon Tate in Bel Air inbrak en de rijzende ster, 8 maanden zwanger, en 4 van haar kamergenoten doodde. De moorden hebben niet alleen de Hollywood-gemeenschap geschokt en doodsbang gemaakt, maar de hele wereld. De jaren zestig, jaren van vrede en liefde, zijn officieel op hun einde. Het verhaal is één van de meest tragische voorbeelden van een veranderende wereld geworden, en de toeschouwers die dit verhaal kennen zullen ONCE UPON A TIME IN... HOLLYWOOD ervaren op een ander niveau.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over