Nog tot en met 20 januari 2006 kan de muziekliefhebber via www.zamu-awards.be mee bepalen welke bands de Zamu Music Award “beste song” en “beste muziek- dvd” van 2005 winnen. Deze twee Zamu Music Awards zijn de enige waar ook het brede publiek kan meestemmen. In de andere categorieën worden de winnaars bepaald door de Vlaamse muziekwereld: zangers en muzikanten (Zamu-leden), platenfirma’s, uitgevers, organisatoren, muziekmedia, studio’s, managers en bookers.

Op www.zamu-awards.be staan de 60 songs die in aanmerking komen voor de Zamu Music Award “Song 2005”: van ‘My Heroics, Part One’ (Absynthe Minded) tot ‘I Feel Alright’ (Zornik). In 2004 ging deze award naar Stash met ‘Sadness’.

Een primeur op de uitreiking van de Zamu Music Awards 2005, is de award voor “beste muziek-dvd”. Ook hiervoor bundelen de stemgerechtigden en het muziekminnend publiek de krachten. In 2005 brachten opvallend veel bands een muziek-dvd op de markt, een trend die zich de volgende jaren ongetwijfeld zal verderzetten. De vier genomineerde dvd’s die strijden om de Zamu Music Award zijn Ozark Henry (‘Easter Sunday, live at AB’), Sioen (‘Ceci n’est pas un film’), Arno (‘Live in Brussels’) en Zita Swoon (‘A band in a box’). Ook hier kan gestemd worden via www.zamu-awards.be.

Op dezelfde site staat eveneens een overzicht van de genomineerden in de andere categorieën van de Zamu Music Awards (van beste album tot beste live-act). Deze muziekprijzen bekronen de meest verdienstelijke muziekfiguren van het afgelopen jaar. 2005 was het jaar van de wederopstanding van dEUS en dat weerspiegelt zich in de genomineerdenlijst. Tom Barman & Co sleepten de meeste nominaties in de wacht, op de voet gevolgd door Arsenal, Hooverphonic en Sandrine.

De winnaars worden bekend gemaakt op 7 februari 2006, tijdens de uitreiking van de Zamu Music Awards in de AB.

Meer info: www.zamu-awards.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: