Oa. Paul Kalkbrenner, Oliver Heldens, De Jeugd Van Tegenwoordig, Netsky en Modeselektor

De vierde editie van het cross-over elektronische muziekfestival WE ARE ELECTRIC Weekender vindt dit jaar van 6 t/m 8 juli plaats in de bosrijke omgeving van Landgoed Velder in Boxtel. Vandaag worden 12 nieuwe acts bekendgemaakt. Eerder waren al namen als The Prodigy, Eric Prydz en Justice bevestigd. De voorverkoop start zaterdag 27 januari om 10:00 met een Electric Bird-actie voor de eerste 5000 weekendkaarten (incl. camping) via we-are-electric.com.

Paul Kalkbrenner, Oliver Heldens, De Jeugd van Tegenwoordig, Netsky, Modeselektor DJ set, Slushii, Black Sun Empire, Benny Rodrigues, Chocolate Puma, Kraantje Pappie, Jacin Thrill en Yung Nnelg zijn toegevoegd aan de line-up voor WE ARE ELECTRIC 2018.

Na twee jaar afwezigheid is het aan de Berlijnse producer Paul Kalkbrenner om de mainstage van WE ARE ELECTRIC om te toveren tot een dampend techno walhalla. Met zijn diepe, minimalistische sound wordt hij in de underground scene nog altijd gezien als één van de meest innovatieve elektronica artiesten en kan hij zich meten aan de grote namen van het genre.

Zeventien jaar was hij pas toen de Rotterdamse Oliver Heldens een contract tekende bij Spinnin’ Records. Twee jaar later bracht hij zijn eerste succes ‘Gecko’ uit, en niet veel later volgde het immens populaire ‘Koala’. Ondanks zijn hectische tourschema van Tomorrowland tot Glastonbury en van Coachella tot een residency op Ibiza draait de dj nog graag in Nederland. Na een uitverkochte AFAS Live vorig jaar, is in 2018 WE ARE ELECTRIC aan de beurt.

De Jeugd Van Tegenwoordig breekt in 2005 door met hun Nederhopklassieker ‘Watskeburt?!’ Maar de band geeft jaren na hun eigen retorische vraag zelf het antwoord: er is veel gebeurd. De viermansformatie is na vele succesvolle albums, talloze muziekprijzen en optredens op onder meer Lowlands en Pinkpop uitgegroeid tot één van de grootste (elektronische) hiphopacts van ons land.

Eerder werden al The Prodigy, Eric Prydz, Justice, Dave Clarke, Gramatik, MHD, Noisia (dj set), Vitalic (live), San Holo, Equalz en Zwart Licht voor het festival aangekondigd. Op we-are-electric.com is meer informatie over het programma te vinden. Binnenkort zullen nog meer namen aan het dag en nachtprogramma worden toegevoegd.

WE ARE ELECTRIC is een elektronisch cross-over festival met een sterke focus op live muziek, met in- en outdoor edities. In 2018 presenteert de organisatie een veelzijdige en internationale programmering van live acts en dj’s voor het festival, waarbij zo’n 100 artiesten uit alle hoeken van het elektronisch muziekspectrum samen komen verspreid over 3 volledige festivaldagen op 4 grote podia. Naast grote namen is er ook ruimte voor opkomend talent, creatieve collectieven en randactiviteiten op zowel het festival terrein als op de camping.

Velder Woods
Na drie succesvolle edities in Eersel strijkt WE ARE ELECTRIC Weekender in 2018 neer op een nieuwe locatie; het centraal gelegen Historisch Landgoed Velder (Velder Woods) in Gemeente Boxtel, gesitueerd te midden van Eindhoven, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. De nieuwe thuisbasis biedt ruimte aan de groeiende ambities van WE ARE ELECTRIC. Zo kan het driedaags festival uitbreiden in onder meer het muzikale aanbod, (live)producties, kampeermogelijkheden en bovenal, op groot verzoek van fans, programmering tot diep in de nacht.

Electric Village
De Electric Village camping is geopend van vrijdag tot maandag. Naast reguliere camping plekken biedt WE ARE ELECTRIC ook luxe Electric Paradise camping accommodaties en pakketten aan.

Tickets
Weekendtickets zijn vanaf 27 januari om 10:00 uur verkrijgbaar via we-are-electric.com. De kaartverkoop gaat van start met een Electric Bird-actie waarbij de eerste 5000 tickets €84,- (excl. service fee) kosten. Fans hebben bovendien dit jaar de mogelijkheid kun kaartje in termijnen gespreid te kunnen betalen. Dagkaarten zullen na het bekendmaken van het volledige programma en indeling in de verkoop gaan.

Electric Paradise camping upgrades beschikbaar met onder meer groepstenten, tipi’s, festihutten en kartenten. Toegang alleen voor bezoekers van 18 jaar of ouder.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: