Het programma voor de 41ste editie begint langzaam vorm te krijgen. Flogging Molly, Asaf Avidan, Red Hot Chilli Pipers, Steeleye Span, Baltic Crossing, Amsterdam Klezmer Band, Spiro, Broken Twin, NV3, Kongero en Erlend Viken Trio zakken begin augustus ook af naar het vernieuwde festivalterrein van Dranouter. Zij worden toegevoegd aan de line up waarop reeds eerder onder meer The Magic Numbers, Intergalactic Lovers, Triggerfinger, Calexico, Het Zesde Metaal en Roosbeef bevestigden.

Flogging Molly

De Californische band brengt een overrompelende mix van Ierse folk en punkrock. Al jaren lokken ze hele volksstammen naar festivalweides en concertzalen om die daarna genadeloos plat te spelen! Deze heren sluiten de editie 2015 af op de mainstage met een volksfeest in pure Dranouter stijl. Mainstage zondag 9 augustus.

Asaf Avidan
Een Israëlische singer-songwriter met een prachtige bovennatuurlijke rauwe stem, die ergens tussen Janis Joplin, Robert Plant en Jeff Buckley zweeft. In 2012 brak Asaf wereldwijd door nadat de Duitse house- en techno-dj Wankelmut een remix-versie maakte van het nummer 'The Reckoning'. In 2013 verscheen zijn eerste solo-cd ‘Different Pulses’ en na stomende concerten op Rock Werchter en de AB komt Asaf Avidan nieuw werk presenteren op Festival Dranouter! Geniet mee van het pure talent van Asaf Avidan op de mainstage vrijdag 7 augustus.

Red Hot Chilli Pipers

Dat je op een doedelzak meer kan dan klassieke folkdeuntjes blazen bewezen de mannen in 2013 al eens te Dranouter. Toen bleek de clubtent te klein om het feest aan te kunnen. Deze zomer komen ze met covers van Thunderstruck, Fix You, Chasing Cars, enz… de mainstage afsluiten op zaterdag 8 augustus.

Steeleye Span

De band van frontvrouw Maddy Prior, is een van de invloedrijkste namen in de Engelse muziekgeschiedenis. De ‘monumentale’ band legde in 1969 het fundament voor folk rock. De sprankelende Steeleye blend bevrijdde het folkgenre uit de sfeer van achterkamertjes en pubs en stoomde het klaar voor internationale concerttours en het grote werk in de muziekindustrie. De band bestaat 45 jaar, heeft 21 albums en een resem tijdloze hits op het palmares. All around my hat? ’t Zal wel zijn! Zaterdag 8 augustus Clubstage.

Baltic Crossing

Energieke Baltische-Scandinavische cross-over! Een ensemble van vijf jonge muzikanten afkomstig uit Denemarken, Finland en het Verenigd Koninkrijk die een mix van Scandinavische en Keltische volksmuziek brengen met jigs afkomstig van de Britse Eilanden. Dit concert nodigt uit tot puur genieten! Zondag 9 augustus Clubstage.

Amsterdam Klezmer Band

Speels, bruut en onvermijdelijk presenteert de Amsterdam Klezmer Band haar nieuwste elektronische avontuur ‘Blitzmash’ voor. Een unieke mix van klezmer & balkan met ‘mash’-scherpe percussie & elektronica met slechts één doel, dansen tot je erbij neervalt! Vrijdag 7 augustus op de mainstage.

Spiro

Peter Gabriel zelf tekende deze britten voor zijn Real World Label. Sindsdien lieten ze een werveldwind door de engelse folkscene waaien. Instrumentale folk die refereert naar traditionele tunes maar evenzeer naar minimalisme en dansmuziek. Clubstage zaterdag 8 augustus.

Broken Twin

Het alter ego van de 24 jarige Deense Majke Voss Romme. Beïnvloed door o.a. Feist, Nico en Anthony and The Johnsons slaagt ze er op een heel eigen wijze in de luisteraar emotioneel te raken en gevoelens van nostalgie en eenzaamheid op te roepen. Te ontdekken in de kerk op zondag 9 augustus!

NV3

Het Naomi Vercauteren Trio staat garant voor gebalde, geïnspireerde en vooral prachtige luisterfolk. Met viool, accordeon, gitaar en zang distilleren ze een oorstrelende, maar daarom niet minder krachtige sound… Vrijdag 7 augustus Folk-Off.

Kongero

4 Zweedse jongedames met een eigen gedacht en een stem als een klok, ook daar houden we van! Zweedse muziek was zelden zo strak en zo begeesterend tegelijk. Zaterdag 8 augustus Folk-Off.

Erlend Viken Trio

Drie Noorse mannen waarvan de fronmant Erlend Viken nog de jaarlijkse nationale folktalentenjacht in Noorwegen heeft gewonnen. Voorlopig onbekend maar zeker het ontdekken waard! Zondag 9 augustus Folk-Off.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Festival Dranouter
Datum: 
7, 8 en 9 augustus 2015
Locatie: 
Dranouter

Reservatie:

Meer over