Na bijna 10 jaar muziek de rug toegekeerd te hebben, sturen ze hun allereerste single ‘So Much Love’ de wereld in. Everlords werd opgericht door 3 oude vrienden met een gedeelde ambitie. ‘So much Love’, een ode aan de overdracht tussen generaties, is vanaf 20 mei te beluisteren.

De 3 kompanen van Everlords kwamen samen tijdens de Covid-crisis in een ambitieus project. De band is niet erg vertrouwd met de hedendaagse poprockklanken. Ze zijn van mening dat de huidige tendens in het overdrijven van gimmicks ligt. Om die reden werkten ze samen met Jeff Claeys, hun artistiek producer, aan een eerder sober en organisch nummer. Hun muziek ligt in breuk met de geluiden en producties van het moment. Ze kozen eerder voor een vorm van “naakte” muziek met soms een vintage geluid, die de band zelf omschrijft als kale popmuziek.

Everlords werd opgericht in volle Covid-crisis door 3 vrienden, Jean-Luc Roelandts (gitaar), Gregory Berthet (zang) en Kris Merckx (bas). Al lachend hopen ze om in 2029 nog door stadions te toeren. 1 van de leden koos er al voor om zich volledig aan muziek te wijden. De 3 muzikanten vonden, in de Covid-crisis, hun liefde en passie voor muziek terug. Met deze passie willen ze positieve nostalgie brengen. Hun muziek is soms wat breekbaar, soms verheven, maar zonder uitbundigheid.

In november 2022 komt ook hun eerste album uit. Met thema’s die wortelen in veel van de vragen die deze crisis oproept, klinkt het alvast veelbelovend. Ook de nieuwe single ‘So Much Love’ zal hier terug te vinden zijn. We zijn benieuwd wat deze mannen ons nog brengen.

'So Much Love', de nieuwe single van Everlords, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over