Nick & Simon kerstconcert

Met een straatlengte voorsprong zijn Nick & Simon nog steeds de populairste Nederlandstalige band van de Lage Landen. Twee jaar geleden stonden Nick & Simon als hoofdact op de affiche van Symphonica In Rosso. Het duo slaagde er moeiteloos in om 4 avonden op rij, het immense GelreDome (het voetbalstadion van Vitesse Arnhem) vol te laten lopen en uit te verkopen. Zonder symfonisch orkest, maar op eigen kracht, deden Nick & Simon dat kunstje nog eens over en stonden ze vrijdagavond in een uitverkocht GelreDome voor hun ‘Sterker’ concert. Het was meteen ook het eerste, grote concert waarop de heren liedjes speelden afkomstig uit hun recente album ‘Sterker’, wat goed was voor goud en veelvuldig platina in Nederland en ook bij ons in Vlaanderen een top 10 notering was in de Ultratop Album 50. Nick & Simon grepen vrijdagavond ook de gelegenheid aan om hun nieuwe kerstalbum ‘Christmas With Nick & Simon’ voor te stellen wat op vrijdag 25 oktober in Vlaanderen verschijnt in een speciale versie, waarover zodadelijk nog meer.

Terug naar vrijdagavond het ‘Sterker’ concert van Nick & Simon het GelreDome. Meer dan 32.000 uitzinnige fans beleefden het ultieme ‘Geluksmoment’ met Nick & Simon. Geen zwevende podia of verplaatsingen van het duo in de lucht, maar wel een perfect concert waarbij de muziek centraal stond. De vertrouwde ‘The Mother Fucking-band’ onder leiding van Marcel Fisser – aangevuld met een blazer sectie – leverde absoluut vakwerk af. Van bij de start trokken Nick & Simon hun blik ‘hits’ open en trakteerde ze hun fans op meezingers als ‘Overwinnen’, ‘De Dag Dat Alles Beter Is’ en ‘Verloren’. Nick & Simon gaven non-stop twee uur het beste van zichzelf en tussendoor kwamen er ook erg leuke gasten langs zoals The Opposits, Paul de Leeuw, de Friese legende Johannes Rijpma en boezemvriend Guus Meeuwis.

Heel bijzonder was het kerstblokje dat in de show verwerkt was. Nick & Simon brengt, voor het eerst in hun carrière, een kerstalbum uit, ‘Christmas With Nick & Simon’. Samen met Guido’s Orchestra (bekend van Symphonica In Rosso) zat het duo de voorbije warme zomermaanden in de studio en blikten ze 12 kerstliedjes in waarvan het grootste gedeelte kerstklassiekers zijn die overwegend in het Engels zijn gezongen. Opmerkelijk is het duet dat Nick Schilder heeft gerealiseerd met wereldster Katie Melua, ‘Baby, It’s Cold Outside’ en Simon Keizer die op de speciale Vlaamse editie, het wondermooie ‘Christmas In Our Hearts’ samen zingt Barbara Dex. Het GelreDome werd dus vrijdagavond, begin oktober, al getrakteerd op neerdwarrelende sneeuwvlokjes die zorgde voor de juiste kerstsfeer. Uit het nieuwe album zongen Nick & Simon ‘Santa’s Party’, ‘Let It Snow’ en ‘Merry Christmas’. Het publiek was danig onder de indruk en vooral ook laaiend enthousiast over de kerst-cd die Nick & Simon uitbrengen.

Met een staande ovatie, vergezeld van een luid en oorverdovend applaus, namen Nick & Simon vrijdagavond afscheid van het GelreDome. De complimenten rondom dit eenmalige ‘Sterker’ concert liegen er niet om want dit was pure klasse van wat de twee heren lieten zien en horen. In de marge hebben we begrepen dat Nick & Simon volgend jaar opnieuw een groot concert gaan geven in Vlaanderen. Midden november, begin en eind december komen Nick & Simon alvast veelvuldig naar Vlaanderen om promotie te maken voor hun nieuwe album ‘Christmas With Nick & Simon’ wat op vrijdag 25 oktober zal verschijnen via het label van CNR/Vlaamse Sterren.

Meer informatie over Nick & Simon kan je vinden op www.nickensimon.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over