Onze nationale drum and bass trots Netsky stelde deze ochtend op Studio Brussel zijn gloednieuwe single 'Running Low' voor. Voor de zanglijn wist Netsky niemand minder dan Gossip-frontvrouw Beth Ditto te strikken. Gisterenavond ging 'Running Low' in absolute wereldpremière bij Zane Lowe op BBC Radio 1, zonder meer de meest toonaangevende en invloedrijke radiozender van het moment. Het is de voorloper van zijn derde album dat er later dit jaar aankomt.

Bij ons heeft Netsky geen introductie meer nodig. Op enkele jaren tijd transformeerde hij van underground DJ tot een van meest vooraanstaande jonge artiesten van het land (25 lentes jong!), en dat gaat gepaard met een ijzersterke livereputatie. Zijn talent is intussen gekend tot ver buiten onze landsgrenzen. Netsky is bijna nonstop op tour en maakte enkele weken geleden zijn debuut op het gerennomeerde Coachella festival in de VS. Hij werd er zelfs door het grote Vogue getipt als een van de niet te missen acts.

Zijn vorige album '2' dateert van juni 2012. Dat veroverde meteen de #1 positie in de charts en bevatte hitsingles als ‘Come Alive’, ‘Love Has Gone’ en ‘We Can Only Live Today (Puppy)’.

Netsky's live show werd in 2012 voorgesteld in de Londonse Brixton Academy en maakte bij ons kort daarna zijn debuut in een uitverkochte dubbeluitvoering in de Ancienne Belgique. De show blijft steeds de grenzen verleggen van hoe zijn muziek geproduceerd en live ervaren wordt. In de steeds vernieuwende show omringt Netsky zich met een volwaardige liveband en straffe visuals. Met deze show speelde de band al meerdere uitverkochte tours doorheen Europa, de Verenigde Staten, Nieuw Zeeland en Australië en deed hij bij ons vorig jaar de Lotto Arena ontploffen. Ook op festivals als Glastonbury, Ultra Music Festival, Coachella, Rock Werchter en Pukkelpop maakte hij een blijvende indruk en 2013 sloot hij af door een arenatour doorheen het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen voor niemand minder dan Chase en Status.

Deze zomer heeft voor Netsky ook weer een overvolle agenda in petto, met als hoogtepunten enkele grote Engelse festivals en een doortocht op het hoofdpodium van Tomorrowland.

Bestel 'Running Low' van Netsky feat. Beth Ditto alvast op iTunes.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over