Vorig jaar sloeg Studio Brussel samen met het Rode Kruis de handen in elkaar onder de naam Music For Life ! Music For Life 2006 stond in het teken van de landmijnenproblematiek. Stijn Van De Voorde die Peter was van het project vloog speciaal naar Cambodja om hierover een reportage te maken. Peter Van De Veire, Christophe Lambrecht en Tomas De Soete, 3 sympathieke radiopresentatoren van Studio Brussel, lieten zich om hun engagement te tonen 6 dagen opsluiten in een glazen huis op het Martelarenplein te Leuven. Ze leefden tijdens deze 6 dagen op fruit- en groentensapjes en maakten 24 op 24 uur radio met enkel en alleen verzoekplaten van de luisteraars gekoppeld aan een gifte ten voordele van het project.

Inclusief de gift van 1.300.000 euro van de federale overheid en de gift van 100.000 euro van de vlaamse regering heeft Studio Brussel met zijn Music For Life-project 2.705.156 euro ingezameld.
Dit jaar is er een tweede editie van Music For Life. Dit jaar wil Music For Life de wereldwijde waterproblematiek onder de aandacht brengen. Er is nood aan drinkbaar water. Kinderen sterven dagelijks als gevolg van het drinken van vervuild water en slechte hygiëne. (Dit is één kind elke 15 seconden)

Christophe Lambrecht is dit jaar Peter van het project. Eind november gaat hij de confrontatie aan. Hij gaat samen met de reportageploeg van Koppen een bezoek brengen aan één van de projecten voor drinkbaar water van het Rode Kruis-Vlaanderen in Namibië.

Het concept blijft ongewijzigd. Ook dit jaar gaan er terug 3 presentatoren in een glazenhuis en dit van 19 tot 24 december. Maar wie er precies in het glazen huis gaat en waar het zich zal bevinden is nog niet gekend. Het radioprogramma zal net als vorig jaar terug, de hele nacht lang en ’s morgens tot en met 12u, live te volgen zijn op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: