Mr Jukes & Barney Artist verkondigden vandaag de details van hun gezamenlijke album, The Locket, dat op 2 juli uitkomt. Eveneens is vandaag hun nieuwe single Vibrate verschenen. Vorige maand nog werd de eerste single Blowin Steam (Open Up Your Mind) uitgebracht.

Vibrate is een speelse introductie in de wereld die Jukes (Jack Steadman) en Barney hebben gecreëerd, gebouwd op hun wederzijdse liefde voor o.a. A Tribe Called Quest en J Dilla, naast hedendaagse zwaargewichten als Kendrick Lamar, Kano en Ghostpoet.

In de video voor het nummer zien we Mr Jukes en Barney in een volledig verlaten Alton Towers, een attractiepark in Engeland. Aanvankelijk vroeg het paar toestemming om te filmen op een achtbaan als onderdeel van een ander idee, maar in plaats daarvan bood het park hen volledige privé toegang. Een once-in-a-lifetime kans dus!

Luister hier naar Vibrate

Over het nummer gesproken, legt Barney uit: “Vibrate was the very last song we made for the album. It really summarises mine and Jack’s relationship which is great vibes with a meaningful message.“The aim is to bring hope to people after the maddest year. It couldn’t have come at a better time."

Mr Jukes is de alias van Jack Steadman, beter bekend als de frontman bij Bombay Bicycle Club. Hij bracht zijn eerste soloalbum God First uit in 2017, waarop hij samenwerkte met o.a. Charles Bradley, De La Soul, Lianne La Havas en Lalah Hathaway. Voor het nummer From Golden Stars Comes Silver Dew werkten Jukes en Barney voor een eerste keer samen.

Barney Artist is een beatmaker en rapper die opgroeide in Oost-Londen. Met zijn muziek kaart hij bewust relevante maatschappelijk thema's aan. Hij werkte in het verleden samen met o.a. Tom Misch, Alfa Mist en Jordan Rakei.

The Locket bevat tien nummers die zijn opgenomen en geschreven in de voorbije achttien maanden. Het resultaat is een opwekkend, zonovergoten, leftfield pop- en hiphopalbum. De titel van het album is nostalgisch en verwijst naar herinneringen aan gelukkigere tijden.

The Locket verschijnt digitaal en fysiek op 2 juli 2021.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: