Het wordt stilaan duidelijk dat ook de zomer van 2021 er anders zal uitzien dan dat we gewoon zijn. Als gevolg van de aanslepende coronapandemie heeft nu ook Suzanne Vega beslist om haar geplande zomertour in 2021 te verplaatsen naar de zomer van volgend jaar. Dat wil zeggen dat ook haar concert tijdens MOODS! uitgesteld wordt naar 2022, dat laat Cactus Muziekcentrum, de organisatie achter het stadsfestival weten. Suzanne Vega komt op woensdag 3 augustus 2022 naar Brugge voor een exclusief zomerconcert op het sfeervolle en intimistische binnenplein van het Gruuthusemuseum.

Hoewel er verder nog geen namen werden bekend gemaakt, betekent de annulering van Suzanne Vega niet dat MOODS! volledig wordt geschrapt. Cactus wacht de beslissing van het overlegcomité op 11 mei af. "We vegen de optie voor MOODS! 2021 zeker nog niet van tafel. Als de maatregelen het toelaten, gaan we door", klinkt het.

Aangekochte tickets voor het concert van Suzanne Vega in 2021 blijven geldig. Tickets & info via moodsbrugge.be en In & Uit Brugge.

SUZANNE VEGA us
wo 03 augustus 2022 — Gruuthuse - Binnenplein (*) | €30/35

Suzanne Vega zal tijdens haar concert op MOODS! onder andere haar recentste album voorstellen aan het Brugse publiek. Met 'An Evening of New York Songs and Stories', keert Vega terug naar haar door de stad New York geïnspireerde songs en giet ze deze in een live jasje. Samen met haar vaste gitarist Gerry Leonard, bassist Jef Allen en toetsenist Jamie Edwards geeft Suzanne Vega klassiekers als 'Luka', 'Tom's Diner' en deep cuts als 'Frank and Ava' en 'Ludlow Street' een nieuw leven. Ook 'Walk on The Wild Side' van Vega's overleden vriend Lou Reed passeert de revue.

Met haar reputatie als 'meesterlijke verhalenverteller die de wereld ziet door een klinisch poëtisch oog'wordt Suzanne Vega gezien als één van de belangrijkste songschrijvers van haar generatie en als leidend figuur in de folk revival van de vroege jaren 80. Haar ijzersterke songs als 'Luka' en 'Marlene on The Wall'staan in het collectieve geheugen gegrift en met de remix van het a capella 'Tom's Diner' scoorde ze een onverwachte dance hit. Haar albums, inclusief haar debuut, de opvolger 'Standing up' en '99.9F verkochten miljoenen exemplaren.

(*) Bij slecht weer (regen of wind) of wanneer slecht weer voorspeld wordt, gaat dit concert door voor een staand publiek in de MaZ (Magdalenastraat 27 8200 Brugge). De uiteindelijke locatie wordt op de dag van het concert bekend gemaakt via deze website en social media. Tickethouders worden per mail verwittigd.

Koop hier uw tickets online

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: