In het grote themaprogramma van Imagine Film Festival 2016 wordt onder de titel Building Dreams and Nightmares gekeken naar de manier waarop makers van fantastische films architectuur en vormgeving gebruiken om hun eigen wereld te creëren. Het is een uitgebreid programma met films, lezingen en masterclasses, een symposium, een filmconcert en tentoonstellingen.

In de expressionistische horrorklassieker Das Cabinet des Dr. Caligari speelt architectuur een allesbepalende rol, met zijn verwrongen gebouwen, schuine wanden en aflopende vloeren. In 2014 werd de film digitaal gerestaureerd door de Murnau Stiftung. Tijdens Imagine wordt deze gerestaureerde versie voor het eerst in Nederland vertoond. De film wordt van een nieuwe score voorzien en live begeleid door het Haagse Monomyth.

Dit filmconcert wordt georganiseerd in samenwerking met EYE en CineSonic en vindt plaats op maandag 18 april om 20.00. Het Imagine Film Festival 2016 vindt plaats van 14 tot 24 april 2016 in EYE, Amsterdam. Voor meer informatie over de films, zie: www.imaginefilmfestival.nl

Het nieuwe en derde album Exo van Monomyth wordt op 18 maart a.s. uitgebracht door Suburban Records.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over