Bake Off-bakker Denise verloor 55 kilo “maar ik bots nog elke keer op mijn traagheid”

In week 5 verlaten de bakkers de klassieke patisserie en verdiepen ze zich in chocolade. Een uitdaging, want zoals jurylid en chocolatier Herman Van Dender het zegt: “Een goede bakker is niet per se een goede chocolatier. Chocolade is een stiel apart.”

Bakken tegen de tijd in een vreemde keuken is moeilijk. Voeg daar zomerse temperaturen en een hofleverancier-chocolatier aan toe en je hebt het perfecte recept voor een hevige uitputtingsslag. De signatuuropdracht van de week is een opéra, een klassiek Frans gebak waar chocolade in centraal staat. De hitte maakt de chocolade moeilijker te bewerken en sommige bakkers komen daardoor in tijdsnood. Deborah probeert in de laatste seconden nog ‘opera’ te schrijven op haar gebak, maar strandt bij ‘opero’.

Ook Denise komt in tijdsnood bij de technische proef. De bakkers moeten een voor een de tent betreden om 6 identieke moelleuxs te maken zonder recept. A la minute te serveren aan Herman en Regula die op zoek gaan naar het perfecte exemplaar met een lopende vulling. Met een krappe 35 minuten op de teller komt Denise in de problemen. Een emotionele confrontatie met haarzelf. Ze verloor vorig jaar 55 kilo en heeft het gevoel dat haar hoofd zich nog niet heeft aangepast aan haar nieuwe lichaam. “Traag zijn verbind ik nog met luiheid en de vooroordelen die mensen hebben over zwaarlijvigheid. Ik bots daar elke keer op.”

Chocolade is een veeleisende minnaar. Dat blijkt nog maar eens als de bakkers als spektakelstuk 48 pralines moeten serveren. De praline is een Brusselse uitvinding en kon dus niet ontbreken in de chocoladeweek van Bake Off.

Welke bakker mag zich tot chocoladekoning kronen en welke bakker moet de tent verlaten?

Bake Off Vlaanderen, elke woensdag om 20u35 op VIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over