Raf Van Puymbroeck (21) die enkele weken geleden werd verkozen tot Mister Gay Belgium 2016 is diep geschokt door de terreurdaad afgelopen weekend in Orlando.

“Het is barbaars, laf en gaat in tegen de rechten van de mens. Het is een daad die we alleen maar kunnen en moeten veroordelen. Deze aanslag heeft mij enorm geraakt en wil dan ook mijn medeleven uitspreken aan alle geliefden van de slachtoffers”, zegt Van Puymbroeck.

Hij is van mening dat in tijden als nu een samenhorigheidsgevoel zeer belangrijk is. “We supporteren bijvoorbeeld allemaal voor de Rode Duivels tijdens het EK voetbal in Frankrijk maar vaak vergeten we dit samenhorigheidsgevoel open te trekken en geen vooroordelen te hebben.”

“Nog steeds is het niet evident om ook als sporter en zeker als voetballer in een toch wel stereotype milieu jezelf te kunnen outen. Supporters, sponsors, teamleden, bestuursleden kijken allemaal met een visie die kan verschillen en velen tegenhoudt om te zijn wie ze zijn.”

“Binnen de voetbalwereld heerst er nog steeds een macho-milieu, en niet enkel voor spelers maar zeker ook voor scheidsrechters is het een harde wereld om als holebi te vervoegen”, geeft Van Puymbroeck mee. “Velen vergeten dat talent, gedrevenheid en inzicht niets te maken heeft met geaardheid. Ik merk dat er, zeker in de voetbalwereld, nog hard gewerkt moet worden aan de acceptatie en het beeld tegenover holebi's en transgenders.”

De kersverse Mister Gay lanceert daarom naar aanleiding van het Europees kampioenschap voetbal 2016 de campagne : ‘United We Are. United We Win!’. Van Puymbroeck wil hiermee een boodschap uitdragen van verbondenheid, samenhorigheid en wil discriminatie en het schenden van de mensenrechten in alle vormen een halt toeroepen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: