Peter Minnebo
© Peter Minnebo

Nadat Regi, Linda en Filip letterlijk schitterden met de nieuwe Milk Inc. App in de hand tijdens de persvoorstelling, zette onze reporter ze terug even in de schijnwerpers van Milk Fest, een nazomerse Festivalitis in het Sportpaleis.

Wie is het brein achter dit Milk fest concept? Interactie met publiek via App en dj’s.

Regi:”Het idee komt van ons allemaal, vorig jaar oogstte DJ Frank al een groot succes als warmup voor onze show, en op dat gegeven zijn we gaan verderbouwen. De warmup breidt nu uit, gevolgd door een XXL versie van Milk Inc. in 3 lange grote blokken,aangevuld met een afterparty.”

Reggie, is dit een droomconcept voor jou? Milk Inc. én het DJ gebeuren.

Regi:”Ja, we hebben immers nu ons eigen Milk Inc. festival!”

Slechts 1 concert in 2013?

Regi:”Een feestje met 23000, de nieuwe maximumcapaciteit van het Sportpaleis, is sowieso al goed voor mij hoor. Daarbij kwam een tweede avond in het gedrang door een last-minute programmatie van Bruno Mars.”

De intro van de show, is dit een moeilijke keuze?

Filip:”Dit jaar gaan we niet voor het traditionele startschot met 3 minuten licht uit en een mysterieuze sfeer scheppen, maar wel meer naar het non-stop gevoel met vanaf de eerste minuut ambiance en muziek. Minder bombastisch,direct feesten.”

Linda:”Wanneer we aan enkele DJ’s de vraag stelden,was dit geen probleem, ze zijn immers maar al te graag gast op het Milk Fest.Verder maken onze 2 gasten het plaatje af: Peter Luts en mijn persoonlijke favorietje… Kraantje Pappie.”

Linda, je bent een 80’s fan, zal er weerom invloed zijn op Milkfest?

“Zeker, ons nieuw cover album gaan we volledig uit’melken’ voor een flashback naar de 80’s, en met deze nummers knutselen we een medley.”

Worden jullie zelf gecovered?

Regi:”Whisper in een metal versie bestaat al en Walk on water wordt ook veel gecovered.Watch youtube! ’t Is altijd leuk om je eigen nummers te zien in cover versie.”

Filip: “Ik vind persoonlijk de acoustische versies het mooist overkomen, een voorbeeld daarvan is Tom Dice met een prachtige versie van Run. Dat raakt het meest en doet onze nummers eer aan.”

Regi,kan elk nummer in een Milk Inc versie gegoten worden, je bewerkte recent “waarom zijn de bananen krom” voor café Corsari.

“Er zijn wel beperkingen hoor, bijvoorbeeld een nummer met een walsmaat. Alles wat zo ongeveer rond de 130 bpm draait, daar valt wel iets van te maken. Het nummer van Toni Corsari was één van de moeilijkste bewerkingen die ik al uitgevoerd heb. Van sommige nummers blijf je beter gewoon af omdat ze volmaakt zijn, zoals The Sound of C van de Confetti’s.”

Filip: “Het was een vraag van de redactie Café Corsari om iets te doen met dat nummer, meer voor de fun eigenlijk.Men zal ons hier niet muzikaal op afrekenen.”

Even de focus op “Last night a dj saved my life”. Kennen jullie de originele zangeressen?

Regi: “Het nummer was van Indeep…..”

De zangeressen, Rose Marie Ramsey en Réjane Magloire alias… Reggie!!

Regi: “Echt? Das ne goeie om te weten,zele!”

Reggie, jij doet de koele DJ wrap in dit nummer, een hele opdracht?

Regi: “Vreselijk!”

Filip:” We hebben 15 versies opgenomen, versies van mezelf en van Regi. We trachtten Reggi’s stem te verlagen, dan weer iemand anders dit te laten zingen. Uiteindelijk werd het met Reggi een succes en haalden we de playlist in Frankrijk. Niemand stoort zich aan deze passage, we zijn misschien te perfectionnistisch ingesteld.”

Jullie zien er alle drie sportieve types uit, is dit ook zo?

Regi: “de sportpaleisshows zijn voor mij al een sport op zich,in de winter kan ik bijkomen, dan begin ik te sporten”.

Linda:” na de show en als ik er tijd voor heb, doe ik regelmatig wat sport”

Filip:”de enige sport die ik doe, is golf op de X box,!”(lacht)

Laatste album met eigen werk dateert van 2011(Nomansland),zijn er naast Undercover al plannen voor een nieuw album?

Filip: ”Voordat we aan Undercover begonnen, waren we al bezig aan het nieuwe album. 4 à 5 nummers liggen al in de koelkast te wachten, daar zul je nog van horen in de toekomst.”

Meer info op www.milkinc.be of www.sportpaleis.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: