De laatste voorbereidingen op het festivalterrein voor Maanrock 2019 zijn volop bezig. Iedereen telt af naar het driedaags muziekfestival dat plaatsvindt van 23 t.e.m. 25 augustus in de Mechelse binnenstad. Het festival wordt pas morgen afgetrapt, maar we weten nu al zeker: Mechelen en de Mechelaars spelen deze editie een absolute hoofdrol. Dat onderstreepte de organisatie tijdens de laatste persbriefing voor aanvang van het festival.

“Dit festival is er dankzij de Mechelaars. Het is er in het bijzonder voor hen. Daarom staat het ontwerp van het Feestpodium dit jaar in teken van #2800love, de populaire hashtag op sociale media over de liefde voor Mechelen. Een festival is een moment van samen zijn, ideaal om de zomer af te sluiten. We verwelkomen uiteraard heel graag ook heel wat mensen van buiten Mechelen. Want Maanrock is een ontdekkingstocht door onze stad, langs de pleinen en parken, en van Mechels talent. We willen dit jaar echt een oproep doen aan iedereen die nog nooit op Maanrock was: kom Maanrock en Mechelen ontdekken”, aldus Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest.

Mechelen loopt dit jaar echt als rode draad door het hele festival:

  • Van de eerste tot de laatste noot, van DJ Scarce tot Radio Botanique: de Maanrock-affiche is Mechelser dan ooit. Er staan op alle podia heel wat Mechelse artiesten. Voor het eerst is er ook een Mechels Podium aan het Cultuurplein. Het is de plek waar bezoekers zullen genieten van jazz, de Mechelse harmonieën en brassbands, de finalisten Maanrockrally en de stevige Mechelaars Pothamus en Psychonaut. Zondagnamiddag krijgen lokale talenten er de kans om zich te tonen op Maanrock. Café Malvine organiseert een free podium voor singer-songwriters en akoestische bands met een kleine bezetting. Opnieuw kon de oproep op heel wat interesse rekenen.
  • De bezoekers maken ook kennis met de danspasjes van de Maneblussers. “Mechelaars, stuur je beste dance-moves naar videomaanrock@subtiv.net voor eeuwige roem!” Het is de oproep van de Mechelse VJ Pieter Steyaert. Hij verzorgt tijdens het Maanrock-weekend de beelden op het Feestpodium van de Ijzerenleen.
  • Ook dit jaar is er aandacht voor goede doelen tijdens de Mechelse festivalzomer. Deze editie werkt Maanrock daarvoor samen met Foundation Mechelen. Hun ambitie? Middelen verzamelen voor de digitale ontsluiting voor mensen die het moeilijker hebben in het Predikheren. Bezoekers zullen tijdens het festival voor €2 een bandje kunnen kopen om zo het goede doel te steunen. De actie krijgt ook de steun van enkele Mechelse bedrijven die zich opwerpen als charity partner.
  • Bezoekers die zich een bandje van Foundation Mechelen afschaffen mogen zich opmaken voor een ander Mechels spektakel: eerste klasse basketbal bij ‘onze’ Kangoeroes Basket Mechelen. Hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen zal plaatsvinden op zaterdag 21 september om 20.30 uur in de Winketkaai tegen Liège. Voor deze wedstrijd krijgen de supporters € 5,- korting, op vertoon van het bandje. De actie wordt opgezet om nog meer Mechelaars kennis te laten maken met het topbasket in onze stad én omdat de club een belangrijke sociale ambitie heeft, met ook veel aandacht voor inclusie en G-sport.
  • Zonder Mechelse bedrijven zou er geen Maanrock zijn. Dat geldt voor trouwe sponsors zoals Willemen, maar ook voor de productie van het festival zelf. Wie de voorbije dagen in de binnenstad was, heeft het zeker opgemerkt. Het zijn vaak lokale bedrijven zoals Wim Verhuur, Ampli, Tailormate en Hexagon die de productie voor hun rekening nemen, samen met de vele, veelal Mechelse vrijwilligers van de M-CREW.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over