Een onvervalste metalavond dient zich aan... Mastodon bestormt op 15 november de Ancienne Belgique, geflankeerd door Red Fang en Russian Circles! Dat wordt een avondje om u tegen te zeggen... De fans mogen zich daarnaast verheugen op een belangrijke gast en onafscheidelijke vriend van de band: Scott Kelly van Neurosis.

Met acht studioalbums op zak, mag Mastodon zich zonder twijfel één van de grote pijlers van de Amerikaanse metal-revival noemen. Sinds hun debuut ‘Remission’ (2002) krijgen Troy Sanders (bas/zang), Brent Hinds (gitaar/zang), Bill Kelliher (gitaar) en Brann Dailor (drums) de fans en de critici moeiteloos op hun hand. In april leverden ze een achtste meesterwerk af, dat meteen in de hoogste regionen van de Billboard Top Album Sales Chart te vinden was. Een prestatie die niet onopgemerkt voorbijging in de rockwereld. ‘Emperor of Sand’ is dan ook hun grootste succes tot nog toe. Na ‘Once More ‘Round the Sun’ (2014) en ‘The Hunter’ (2011) is het ook al hun derde langspeler die het tot in de top-10 van de Billboard Top 200 Albums Chart schopt.

Om deze mooie erkenning te vieren, tourt het viertal uit Atlanta dit najaar door Europa, vergezeld van Red Fang en Russian Circles, twee bands die het meer dan waard zijn om op tijd te komen! Red Fang is afkomstig uit Oregon en staat garant voor rasechte heavy metal, waarmee ze al vier intense platen uitbrachten. Russian Circles uit Chicago maakt post-metal met sludge-invloeden, en verzamelde met eveneens vier albums op de teller al een trouwe fanbase. Mastodon, dat voor het eerst sinds 2015 terugkeert naar de Europese zalen, verwent de fans en neemt goeie vriend en onafscheidelijke kompaan Scott Kelly mee, die ook al terug te vinden is op alle albums van de band sinds 2004. Wees erbij op 15 november in de AB! Tickets zijn verkrijgbaar vanaf donderdag 10 augustus om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Mastodon
Datum: 
15 november 2017
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over