Iconische shock-rocker terug met negende duivelsgebroed!

Sinds ’89 terroriseert en schoffeert Brian Hugh Warner menig muzikaal moraalridder met zijn alter ego Marilyn Manson. Al negen albums lang, zijn jongste ‘The Pale Emperor’ dateert van januari ’15, lapt hij met een mengsel van alternative rock, industrial metal, goth-invloeden & satanistische verwijzingen (hij bracht zijn eigenste Absint-versie ‘Mansinthe’ op de markt met alcoholpercentage 66,6% en heeft een ledenkaart van de Church of Satan) de regels van het goed fatsoen vierkant aan zijn leren knielaars! En dan zwijgen we nog over de groteske en vaak shockerende liveshows waarmee de Lucifer van de shock-rock vaak uitpakt.

Met albums als ‘Smells Like Children’ en vooral ‘Antichrist Superstar’ (geproduced door goeie vriend Trent ‘Nine Inch Nails’ Reznor) en ‘Mechanical Animals’ nam de rockstatus van Manson tijdens de jaren ‘90 iconische proporties aan terwijl gevestigde rockanthems als ‘Sweet Dreams’, ‘The Beautiful People’, ‘The Dope Show’ en ‘I Don’t Like Drugs (But The Drugs Like Me)’ al jarenlang metaalkleurig rock-erfgoed zijn.

Na omzwervingen als acteur in tv-series als ‘Sons Of Anarchy’ en als kunstschilder, in 2014 liep er een Manson aquarellententoonstelling ‘Masquerade’ tijdens het Groningse showcasefestival Eurosonic, is de ‘Mephistopheles of Los Angeles’ (wat meteen ook zijn nieuwste single is) helemaal terug voor een zwartgeblakerde portie hel op aarde!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Marilyn Manson
Datum: 
Woensdag 18 november 2015
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over