Van diamanten Rolex-horloges tot designerkleren, van tassen van Hermès tot peperdure bolides. Miljoenen euro's aan illegaal verkregen goederen gaan onder de hamer tijdens politieveilingen in Groot-Brittannië. Op dinsdag 7 juli om 21.55 neemt Telefacts Zomer de kijkers mee op een veiling waar tientallen Rolex-horloges van 30.000 euro per stuk geveild worden.

Het zijn luxegoederen die de politie in beslag nam bij criminelen die op sociale netwerksites als Instagram te koop liepen met hun dure levensstijl en zo tegen de lamp liepen. De opbrengst van de veiling moet hoog zijn, want ze gaat naar een bijzonder doel: de slachtoffers die opgelicht zijn door diezelfde criminelen. De kijker leert de criminelen kennen die afscheid moeten nemen van hun luxeleven, de slachtoffers die opgelicht werden en de kopers die zich tegoed doen aan betaalbare luxe.

Op donderdagavond 9 juli om 21.55 staat er nog meer luxe op het programma en reist Telefacts Zomer naar één van de grootste en meest luxueuze hotels ter wereld: Baha Mar. Het megaresort is gelegen in de Bahama’s en ontvangt jaarlijks om en bij het miljoen vakantiegangers. Maar wie zegt dat groot niet exclusief kan zijn? Het hotelcomplex is erop gebrand om mensen de vakantie van hun leven te bezorgen, of je nu een familie met kinderen bent of wilt gokken voor grof geld. Alles kan. Zelfs een golfbaan waar de holes elke dag van plek veranderen.

Het hotel telt 2.200 kamers, 284 privéresidenties, een casino van haast 10.000 m² en 5.000 werknemers die er alles aan doen om het de gasten naar hun zin te maken. De presidentiële suite is zelfs zo exclusief dat je ze niet zelf kan boeken. Je moet uitgenodigd worden om hier te mogen logeren. Telefacts Zomer duikt op donderdagavond in dit bad van luxe.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over