Europese Filmfans kunnen tot 23 mei stemmen

Nog twee weken lang, zet de LUX Publieksprijs haar Europese tour verder, met o.a. virtuele vertoningen en live Q&A’s met de filmmakers. Tijdens de LUX Publieksweek (10 – 16 mei) kan je deze drie genomineerde films online bekijken in heel Europa via de LUX Virtual Cinema, beschikbaar op Festival Scope en deze link https://luxaward.eu/lux-audience-week. De drie films zijn: DRUNK/ANOTHER ROUND van Thomas Vinterberg, COLLECTIVE van Alexander Nanau en CORPUS CHRISTI van Jan Komasa.

Door de verschillende uitdagingen en beperkingen die de pandemie ons oplegde, werden de organisatoren genoodzaakt om sommige activiteiten anders in te vullen in deze periode.

In plaats van drie gelijktijdige vertoningen, die telkens gevolgd werden door live-gestreamde debatten, zal er één live Q&A plaats vinden op de LUX Publieksprijs Facebook page met regisseurs Thomas Vinterberg en Alexander Nanau en met CORPUS CHRISTI hoofdacteur Bartosz Bielenia op vrijdag 14 mei om 17.00 CET, gemodereerd door CINEUROPA - hoofdredacteur Domenico La Porta.

Tot 23 mei kan het Europese publiek hier stemmen op zijn favoriete film, door een keuze van 1 op 5 door te geven, waarvan dit totaal goed is voor 50 % van alle stemmen. De andere helft wordt gestemd door de leden van het Europees Parlement.

Net zoals de voorgaande jaren, wordt de LUX Publieksprijs op 9 juni 2021 aangekondigd tijdens een plenaire zitting van het Europees Parlement. David-Maria Sassoli, Voorzitter van het Europees Parlement, zal de prijs overhandigen aan de winnaars in aanwezigheid van de MEPs, de genodigde partners en de vertegenwoordigers van de andere genomineerde films.

De LUX Publieksprijs wordt uitgereikt door de European Film Academy en het Europese Parlement, in samenwerking met de Europese Commissie en Europa Cinemas.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over