Alyona Alyona (ua), Inhaler (ie), Julia Bardo (it), Lous and the Yakuza (be), Melenas (es), Rimon (nl), Sassy 009 (no), Vildá (fi) zijn de winnaars van de Music Moves Europe Talent Awards 2021. De Public Choice Award 2021 ging tevens naar de Oekraïense rapper Alyona Alyona. Dat werd publiekelijk aangekondigd door de Europese Commissaris voor Cultuur, Mariya Gabriel. Deze jaarlijkse Europese prijs voor populaire en hedendaagse muziek, medegefinancierd door het programma Creative Europe, belicht opkomende artiesten die het Europese geluid van vandaag en morgen vertegenwoordigen.

De award ceremonie vond digitaal plaats op vrijdag 15 januari op het digitale Nite Hotel platform. De ceremonie werd gepresenteerd door de Engelse artiest Melanie C, die de vorige hosts Jools Holland, Eric Corton en Thomas Neuwirth (Conchita Wurst) opvolgde. Het was de derde editie van deze Europese muziekprijs. Eerdere winnaars waren Rosalía, Meduza, Bishop Briggs, Girl in Red and Pale Waves.

Prijzenpakket

De winnaars van de eerste 8 awards zijn geselecteerd door een deskundige jury die bestaat uit Wilbert Mutsaers, Julia Gudzent, Katia Giampaolo, Huw Stephens ere jurylid Naaz (Public Choice winnaar 2020). Elke winnaar van deze eerste categorie ontvangt een geldprijs van €10.000, inclusief een zakelijk ondersteuningspakket dat door de partners van de prijs wordt verstrekt. Dit pakket bevat door deze organisaties geleverde diensten voor loopbaanontwikkeling. Als winnaar van de Public Choice Award ontvangt Alyona Alyona nog eens €5.000 en wordt ze uitgenodigd voor een live sessie in de opnamestudio van Deezer in Parijs.

Vieren Europees talent

In vergelijking met Anglo-Amerikaanse muziek is het percentage muziek dat afkomstig is uit Europa relatief klein. De Music Moves Europe Talent Awards zijn in het leven geroepen om de internationale carrières van opkomende Europese artiesten te versnellen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: