London Grammar komt naar Rock Werchter. En zo kent ook vrijdag 6 juli - festivaldag 2 - zijn eerste en meteen bijzonder mooie naam. London Grammar brengt begeesterende electro-indiepop. Van het soort dat raakt tot diep in de ziel.

De stem van Hannah Reid is als balsem voor de ziel. Ze geneest zelfs door de radio. Het is aan de universiteit in Nottingham dat Hannah Reid (zang), Dan Rotham (gitaar) en Dominic 'Dot' Major (drums/toetsen) mekaar vinden. Ze trekken naar Londen. In december 2010, in een kleine pub in Camden, maakt London Grammar haar debuut. De bloeiende Londense scene krijgt er na James Blake, Florence + The Machine en The xx een hoogvlieger bij. ‘Strong’ en ‘Wasting My Young Years’ zorgen in 2013 voor de doorbraak en leiden naar Rock Werchter en een uitverkocht Vorst Nationaal. Na de bliksemstart en intens toeren keert het trio terug naar de rust, naar een alledaags bestaan. Voor album twee werken ze samen met een resem prestigieuze producers waaronder Grammy- en Oscar-winnaar Paul Epworth (Florence + The Machine, Adele). ‘Truth Is A Beautiful Thing’ (2017) wordt gekenmerkt door zijn haast filmische karakter. En opnieuw zijn de liedjes bloedstollend mooi. London Grammar verkoopt prompt twee keer de Antwerpse Lotto Arena uit. Rock Werchter op vrijdag 6 juli is de logische en heel verdiende volgende stap.

Vijf namen zijn gekend. Queens of The Stone Age en Gorillaz zijn er op donderdag 5 juli, London Grammarstaat er op vrijdag 6 juli, Pearl Jam op zaterdag 7 juli, Nick Cave And The Bad Seeds op zondag 8 juli. Snel meer Rock Werchter nieuws.

Tickets voor Rock Werchter 2018 zijn te koop via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be. Ticketinfo evenals allerhande festival informatie van praktische aard is te vinden op rockwerchter.be. ​

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rock Werchter
Datum: 
5 - 8 juli 2018
Locatie: 
Werchter

Reservatie:

Meer over