Het nieuws dat Vorst Nationaal dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert, wordt ook door verschillende artiesten, dj's en bands opgepikt. Een groot aantal van hen heeft zich achter het initiatief ‘Les Fleurs de Forest’ geschaard. Deze geldinzamelingsactie voor het solidariteitsfonds van de livemuzieksector, LIVE2020, loopt nog tot en met 16 mei 2021. Artiesten die de actie steunen zijn onder meer Loïc Nottet, Portland, Pablo Andres, Boogie Boy, Mister Cover, Typh Barrow, Sarina, Delta en Emmy D’Arc.

Nieuwe datum voor slotmoment ‘Les Fleurs de Forest’

De geldinzamelingsactie 'Les Fleurs de Forest' waarmee Vorst Nationaal zijn vijftigste verjaardag viert, liep aanvankelijk tot begin april en wordt nu verlengd tot 16 mei om iedereen de kans te geven om het initiatief te steunen.

“Het is al meer dan een jaar verboden om publiek in onze zalen te ontvangen en we missen het. Daarom gaan we bezoekers vervangen door bloemen die via onze website zijn gekocht, alsof ze een kaartje voor een concert kopen. Het is de bedoeling om een bloemenzee te creëren door alle fans, die goede herinneringen hebben aan de concertzaal, erbij te betrekken", zegt Coralie Berael, venue manager van Vorst Nationaal.

Vorst Nationaal is voor veel muziekliefhebbers een vertrouwde plek, maar ook heel wat artiesten zijn er kind aan huis en anderen dromen ervan ooit op de planken van de mythische tempel te staan. Toen bekend werd dat Vorst Nationaal op 16 mei zijn vijftigste verjaardag viert met de fundraiser ‘Les Fleurs de Forest’ werd daarop enthousiast gereageerd.

“Het doel is om Vorst Nationaal te vullen met bloemen”

Loïc Nottet vertelde onlangs tijdens de opname van The Voice Belgique: “Vorst Nationaal is nationaal muzikaal erfgoed en ligt mij persoonlijk nauw aan het hart! Laten we allemaal samen zorgen voor een volledig uitverkocht Vorst Nationaal vol met bloemen.”

“Vorst Nationaal staat voor mij symbool voor mijn allereerste grote concert als 15-jarige. Dit concert inspireerde me om zelf voluit mijn muzikale dromen na te jagen. Deze zaal slaat ook mooi de brug tussen Vlaanderen en Wallonië. Het is een droom om ook ooit zelf eens in een uitverkocht Vorst Nationaal te kunnen spelen en anderen ook te laten dromen. Steun daarom Les Fleurs de Forest en LIVE2020 en laat ons samen dromen van vele live concerten in Vorst Nationaal” vertelt Sarah Green (Portland).

Voor Typh Barrow komt die droom volgend jaar uit, want zij heeft net haar concert in Vorst Nationaal aangekondigd en kan dus alvast beginnen oefenen tussen haar bloemetjes!

"Vorst Nationaal is en blijft zonder twijfel de beste arena in België voor een artiest die met een groter publiek in contact wil komen. De warmte van telkens 8.000 fans die zich amuseren met hun favoriete artiesten is gewoon onvergelijkbaar", zegt concertorganisator Christian Verwilghen van Live Nation. "Maar geen concert is compleet zonder de vele geweldige mensen die voor de technische aspecten te zorgen en die artiesten en publiek verwelkomen. Zoveel gedreven mensen met pakken ervaring en knowhow. En die vandaag ten onrechte de zware impact van de crisis moeten ondergaan, zonder enige middelen, vergeten door de overheid. Door gul de actie Les Fleurs de Forest te steunen, geven we ze een hart onder de riem."

Zet Vorst Nationaal in de bloemetjes!

Wie de livemuzieksector een hart onder de riem wil steken en tegelijk Vorst Nationaal een gelukkige vijftigste verjaardag wil wensen, kan dat door een ticket te kopen voor 'Les Fleurs de Forest'. Voor elk verkocht ticket wordt op 16 mei in Vorst Nationaal een bloemetje toegevoegd aan de enorme zee van bloemen in de iconische concertzaal. De actie steunen kan al vanaf 2 euro. De opbrengst gaat integraal naar het solidariteitsfonds LIVE2020 dat financiële steun biedt aan werknemers in de livemuzieksector en verschillende relance-initiatieven. Na afloop worden de bloemen herverdeeld onder de vaccinatiecentra als dankbetuiging, want voor elke persoon die er gevaccineerd wordt, kan binnenkort, hopen we althans, weer een persoon meer terugkeren naar de concertzaal.

Sarina was onlangs in Vorst Nationaal om de video bij haar nieuwe single ‘Quand je chante” op te nemen. "Men vraagt niet om cadeaus, maar men zamelt geld in voor het LIVE2020. Het doel is Vorst Nationaal te vullen met bloemen. Ik reken op jullie om massaal deel te nemen aan de actie.”

Bezoek www.vorst-nationaal.be voor meer informatie. .

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: