Met acht nieuwe bands is de line-up van het Rotterdam Bluegrass Festival op 21, 22 en 23 juni nu volledig bekend. Naast de headliners The Po' Ramblin' Boys en de Hackensaw Boys zijn er meer dan twintig bands die het Pijnackerplein weer tot één groot feest gaan maken. De laatste aanwinsten zijn:

The Often Herd

Het is pas een jaar geleden dat ze hun debuut-ep uitbrachten, maar The Often Herdwon in datzelfde jaar direct the European Band Contest tijdens het La Roche Bluegrass Festival. Deze vier heren combineren de zonnige harmonieën van Zuid-Californië met invloeden van hun Britse thuishaven, wat resulteert in een vernieuwende maar toch direct vertrouwde bluegrass-sound. Een band om in de gaten te houden.

Broke & Dusty komt uit Johnson City Tennessee en werd opgericht door Owen Schinkel, een Nederlandse dobro-speler die als enige Nederlander aan de East Tennessee State University bluegrass studeert.

Ook Nederlandse bands bij internationale line-up

De vijf talenten van Cousin Hatfield (NL) spelen tegenwoordig op countryfestivals in héél Europa en ze bundelen nu hun krachten met meesterviolist Joost van Es. Het duo Slack Bird (FI) uit centraal Finland combineert de Appalachen met traditionele Finse muziek én punk. Het Duits-Nieuw-Zeelandse Stereo Naked (DE) voert ons mee met murder-ballads en jodels en The Ever-lovin' Jug Band (CA) blaast de muziek van de oude jug- en stringbands uit de jaren ’20 en ’30 opnieuw leven in.

De virtuoze Folding Mirrors Old Time Band (NL) heeft Den Haag als thuisbasis maar met fiddler Mike Bailey en banjospeler Todd Giles heeft de band ook een flink portie Amerikaanse roots. Tenslotte is er nog de smeuïge rock-‘n-roll en dampende blues van The Pedro Delgados (NL).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rotterdam Bluegrass Festival
Datum: 
21, 22 en 23 juni 2019

Locatie: 
Pijnackerplein, Rotterdam

Meer over