Dat Lijpe de meest consistente artiest uit de Nederlandse scene is weet hij vandaag wederom te bewijzen door met Selfmade zijn tweede album van dit jaar te presenteren. In maart boekte hij al succes met ‘Verzegeld’, het vierde album waarmee hij de nummer 1-positie in de Nederlandse album charts wist te bemachtigen.

Op het album sprak hij zich uit over zijn leermomenten en persoonlijke leven. Die lijn trekt hij door op ‘Selfmade’, waarop hij verhalen verteld over zijn jeugd en hoe hij zichzelf heeft gevormd. Ondanks dat Lijpe de schaduw verkiest boven de spotlights heeft hij een grote en betrouwbare fanbase opgebouwd en wist hij begin dit jaar een Edison-nominatie te pakken in de categorie ‘Hiphop’.

Deze week verraste hij zijn fans met het nieuws dat hij binnen een paar dagen zijn tiende album zou uitbrengen. Eerder verschenen al de singles 'Innerlijke Rust' en 'Selfmade'. Op ‘Selfmade’ staan geen samenwerkingen, waardoor dit alweer zijn vierde solo-album is.

Over Lijpe

Abdel Achahbar, beter bekend als Lijpe, behoort zonder twijfel tot de meest legendarische rappers van Nederland en omstreken en is sinds 2015 onmisbaar in de hiphop scene. Wat Lijpe zo bijzonder maakt is zijn krachtige, zelfverzekerde stem en ijzersterke teksten vol emotie, waarvan hij ieder woord vanuit zijn hart schrijft.

Zijn eerste songs, ‘Waar Ik Morgen Ben’ en ‘Ogen In Je Rug’, bracht hij in 2015 uit. In datzelfde jaar maakte hij deel uit van het revolutionaire album ‘New Wave’ en bracht hij ook zijn debuutalbum ‘Levensles’ uit. Vervolgens wist hij een plek te bemachtigen op de line-up van gevestigde festivals, zoals Lowlands en Appelsap. Hoewel de muziek van Lijpe bijna niet gedraaid wordt op radiostations scoort hij aanzienlijke cijfers op YouTube en Spotify en ondanks dat Abdel zich niet focust op het maken van 'hits', maar juist op pure hiphop tracks, stond hij in 2018 met vijf albums in de Album Top 100. De loyaliteit en steun van zijn fans hierbij is ongekend.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over