Op vrijdag 10 februari 2023 staat Belgische popster Lea Rue samen met de Grieks-Noorse zangeres Amanda Tenfjord, die in 2022 met Griekenland deelnam aan het Eurosongfestival, in La Madeleine in Brussel. Het wordt een dubbelconcert van nationaal én internationaal talent dat je niet wilt missen!

Lea Rue is een Belgische singer-songwriter die doorbrak in 2015. Met haar eerste single ‘I Can’t Say No’zette Lea Rue zichzelf meteen op de kaart: Zo belandde de song op #2 in de Ultratop Single Charts en een remix van de Noorse dj’s Broiler prijkte bovenaan in Scandinavische Single Charts. Met 30 miljoen streams wereldwijd behoort Lea Rue tot de top 5 van meest gestreamde Belgische vrouwelijke artiesten.

Haar tweede single ‘Sleep’ bereikte eveneens #2 in de Ultratop Charts. Daarbovenop maakte de bekende Belgische dj Lost Frequencies een remix van het nummer en gaf het de titel ‘Sleep, For The Weak’. Die remix leverde meer dan 16 miljoen streams op, waardoor de rest van de wereld zich opmaakte om dit magische Belgische duo-succes te evenaren.

Na de singles ‘River’, ‘Watching You’ en ‘Une Minute’ sloeg Lea Rue voor het eerst in haar carrière de weg in van het Nederlandstalige. Met de populaire Nederlandse artiest Jaap Reesema bracht ze in 2022 ‘Code Rood’uit. De song stond hoog in de Ultratop Charts, werd genomineerd voor ‘Zomerhit’ en telt intussen meer dan 3 miljoen streams.

In 2023 trekt Lea Rue bovendien opnieuw de kaart van het vertrouwde Engelstalige en brengt op vrijdag 20 januari 2023 haar nieuwe single ‘Company’ uit, een pakkende indie-pop ballade! Pre-save hem alvasthier en ontdek als eerste deze nieuwe single!

OP 10 FEBRUARI VERVOEGT LEA RUE DE GRIEKS-NOORSE AMANDA TENFJORD VOOR EEN NIET TE MISSEN DUBBELCONCERT IN LA MADELEINE IN BRUSSEL

25-jarige indiepopster Amanda Tenfjord bracht in 2018 haar debuut-EP plaat uit. Sindsdien winnen haar nummers over de hele wereld bekendheid en werden haar songs o.a. al gefeatured in de populaire Netflix-serie" Spinning Out" en de NRK/BBC3-serie "Nudes". Daarnaast stond ze ook reeds op verschillende festivals, zoals Reperbahn (Denemarken), TheGreat Escape (UK) en Eurosonic (Nederland).

In mei 2022 vertegenwoordigde ze bovendien Griekenland op het Eurovisie Songfestival waar ze hoge ogen gooide met haar zelfgeschreven nummer 'Die Together'. Dit leverde Griekenland een mooie achtste plaats op, één van de beste posities in de afgelopen jaren.

Op vrijdag 10 februari zullen beide popzangeressen het beste van zichzelf geven in La Madeleine in Brussel. Mis het niet en koop nu je tickets!

LEA RUE x AMANDA TENFJORD
10.02.2023 - La Madeleine Brussel

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: