U? is een nieuw initiatief van het internationale festival Le Guess Who?: een verbindend en gratis toegankelijk dagprogramma gemaakt voor en mét de stad. U? presenteert culturele activiteiten in verschillende wijken door heel de stad Utrecht en vindt net als Le Guess Who? plaats van 11-14 november.

Op donderdag 11 november trapt U? af met een stadswandeling langs de kunstwerken van het Public Art-programma. Wandel samen met de deelnemende kunstenaars langs de installaties door de stad. De installaties zijn gedurende het hele weekend te bezoeken, net als de expositie The Body Electric van Koen Delaere in NAR, de beeldend kunstenaar die dit jaar schilderijen maakte voor het artwork van Le Guess Who?.

Lombok – vrijdag 12 november
Op vrijdag 12 november is U? voornamelijk aanwezig in Lombok. Enkele onderdelen van het voormalige Lombok Festival, zoals rondleidingen in de Ulu Moskee en de eetmarkt op het Moskeeplein, vind je hier terug. Zin om zelf aan de slag te gaan? In De Voorkamer kun je verschillende workshops bijwonen, van het maken van je eigen linodruk tot het leren van de Syrische volksdans Dabke.

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de treinwagon die staat geparkeerd naast Utrecht Centraal? Feest overdag in de Stiltecoupé van Perron West; een kanaal met silent disco van lokale dj's én een kanaal waar het publiek zichzelf op mag uitleven.

Transwijk – zaterdag 13 november
Dit jaar gaat Le Guess Who? voor het eerst naar Transwijk. Op zaterdag 13 november breng je een bezoek aan optredens in Studio Patrick, gehost door Tiny Room Records; loop je over de Vechtclub Market, waar ondernemers van Vechtclub XL laten zien wat ze in huis hebben; of neem je een kijkje bij Brewpub De Kromme Haring en proef je de Yuzu Pale Ale, het bier dat ze speciaal voor Le Guess Who? brouwden.

2e Daalsebuurt, Werkspoorkwartier en Cartesius – zondag 14 november
Bezoek op zondag 14 november de 2e Daalsebuurt, het Werkspoorkwartier en Cartesius voor live muziek in o.a. dB’s, NAR, Hof van Cartesius, The Village Branderij en De Havenloods. Hier zie je onder andere optredens van Rotterdams krautcollectief Smudged samen met Jordy Dijkshoorn (De Likt), Het Amsterdams trio Lola's Dice met roots in Venezuela en Chili dat funk mengt met psychedelische rock en de Londense post-punkband Girls In Synthesis.

Jimmy’s Gym presenteert bokswedstrijden met later op de middag muziek gehost door Burning Fik, het label van Faberyayo (De Jeugd van Tegenwoordig) en Abel (Hang Youth). De dag wordt afgesloten met BUY OR BURN bij De Nijverheid, een live painting performance kunstveiling waarbij werken die niet worden verkocht live worden verbrand.

Binnenstad
Kapitaal is dit jaar de Official Hang Out van U? & Le Guess Who?. Verder kun je in de Binnenstad voor meerdere optredens een bezoek brengen aan Koffie Leute; woon je de presentatie van ‘De Duizendpoot’, de graphic novel van Wanderwelle & Floor van Nederend, bij in De Utrechtse Boekenbar; kun je tijdens een wandeling langs de Catharijnesingel luisteren naar optredens op het AKWAGLOT (Insert Blank Records Showcase) en wordt de Aukaner Marron Expo in Het Utrechts Archief geopend met een optreden van Surinaams ensemble Agi-Pii-Sii.

In het weekend organiseert U? twee speciale lunches. Op zaterdag 13 november organiseert U? een lunch bij LOU Oudenoord met een uniek lunchmenu samengesteld door Café Wout. Op zondag 14 november nodigt Le Feast je uit in een huiskamer van Utrecht om samen met mensen die je (nog) niet kent te genieten van een, door een Utrechtse home-chef klaargemaakt, feestmaal.

Meer informatie over U?, en het volledige programma, is te vinden via www.leguesswho.nl/u?.

Over Le Guess Who?
Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. De 14de editie vindt plaats van 11-14 november 2021. Het Utrechtse festival, dat plaatsvindt door de hele stad, presenteert muziek, film, beeldende kunst en meer in o.a. popzalen, theaters, kerken en musea. Meer informatie over Le Guess Who? is te vinden op www.leguesswho.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over